

Μία Ρουμάνα τουρίστρια, η Alexandra Creatza, εντυπωσιάστηκε το καλοκαίρι του 2022 από την ιδιαίτερη προσπάθεια των πυροσβεστών (Ρουμάνων και Ελλήνων) να καταπολεμήσουν πυρκαγιά στη Θάσο και δημιούργησε μικρά κουκλάκια πυροσβεστών προς τιμήν τους.
Η ίδια αναφέρει για τα δημιουργήματα της τα εξής:
“Σήμερα, τελευταία μέρα του Αυγούστου, εκπλήρωσα το όνειρό μου. Να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες πυροσβέστες που φροντίζουν την όμορφη χώρα τους, την οποία επισκεπτόμαστε χρόνο με το χρόνο, μαζί με τους Ρουμάνους ήρωες μας που τους βοηθούν εδώ και αρκετά χρόνια στη μάχη κατά των φλογών.
Και πώς θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα από ένα μοντέλο, σύμβολο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των ομάδων διάσωσης. Το μήνυμα από τη φλόγα στο χέρι της κούκλας λέει: «Μαζί πολεμάμε φωτιές, σώζουμε ζωές μαζί, είμαστε αδέρφια για πάντα.
Οι κούκλες είναι φτιαγμένες με αγάπη από μένα, εξ ολοκλήρου στο χέρι. Ήθελα να δείξω τον σεβασμό μου σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, σούπερ ήρωες για μένα! Ένας Έλληνας πυροσβέστης και ένας Ρουμάνος πυροσβέστης, ένα καθαρό ρουμάνο δώρο, 100% χειροποίητο.
Σεβασμός και θαυμασμός στους πυροσβέστες! Με βοήθησαν αυτοί από το Forum Thassos μαζί με το Dan Adrian Dragan! Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά!
Έτσι θα ήθελα να τους δείξω τον σεβασμό μου και να τους συγχαρώ. Αφιέρωση στους Έλληνες και Ρουμάνους πυροσβέστες μας, που έχουν αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας!”
















