Ο δημοσιογράφος Σπύρος Λάτσας και ο επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας “UNIC” Γρηγόρης Μιχαηλίδης, μιλούν για τις προοπτικές και τις δυνατότητες σπουδών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου.

 

Στο παρακάτω βίντεο αναλύεται η ευκαιρία που υπάρχει για τα νέα παιδιά, μέσω των σπουδών του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, να “ανοίξουν τα φτερά” τους σε ένα καλύτερο μέλλον.

 

 

«Όλα τα πτυχία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι περιζήτητα στην αγορά εργασίας της Κύπρου, της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης»

 

 

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), που είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, είναι στα 300 καλύτερα του κόσμου, με βάση τις σχετικές πιστοποιήσεις από αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς» λέει ο κ. Μιχαηλίδης και τονίζει ότι το Πανεπιστήμιο προσφέρει περισσότερα από 100 Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σε όλες σχεδόν τις Επιστήμες.

 

Σχετική με τη Νομική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τόνισε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη Νομική Σχολή της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένης και της Νομικής Σχολής του δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου, σε αριθμό Προγραμμάτων Σπουδών, φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού ενώ πρόσθεσε ότι «για τη διδασκαλία του ελληνικού δικαίου το ακαδημαϊκό προσωπικό είναι υψηλοτάτου επιπέδου, με πλήρη ακαδημαϊκά προσόντα, από Ελλάδα».

 

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «το πτυχίο της σχολής εξασφαλίζει στον κάτοχό του την πιστοποίηση ότι είναι ένας επαρκέστατος και έτοιμος επιστήμονας».

 

Ενδιαφέρον είχαν και οι επισημάνσεις του για «ευκαιρίες -πακέτο» που παρέχει το πανεπιστήμιο για διαμονή στις φοιτητικές εστίες του σε συνδυασμό με το κόστος των διδάκτρων.

 

«Δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο η φοιτητική δαπάνη σε εμάς την αντίστοιχη δαπάνη που απαιτείται από μία ελληνική οικογένεια για να σπουδάσει ένα παιδί της σε ελληνικό πανεπιστήμιο και σε πόλη διαφορετική από αυτή που κατοικεί η οικογένεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

 

Τόνισε δε ότι «ένας Ελλαδίτης φοιτητής που σπουδάζει στην Κύπρο έχει την αίσθηση ότι σπουδάζει στη χώρα του».