Την διοίκηση Μέτιου δείχνει ως υπεύθυνη για το κρούσμα Δυτικού Νείλου που καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Τοψίδη, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει:

 

«Πέρασαν τέσσερα χρόνια και η διοίκηση Μέτιου δεν κατάφερε να δώσει ούτε καν μία υποτυπώδη λύση στη μάστιγα των κουνουπιών που πλήττει την Περιφέρεια μας.

 

Για φέτος, το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στην ΠΕ Καβάλας και δυστυχώς ήταν αναμενόμενο αφού ο αριθμός των εντόμων ξεπερνάει κάθε φαντασία.

 

 

Η μηδενική διαχείριση του προβλήματος από τη διοίκηση έχει φέρει όλους τους κατοίκους της ΠΑΜΘ στα όρια τους και πλέον κινδυνεύει και η υγεία τους.

 

Η κατάσταση που επικρατεί με τα κουνούπια και που έχει άμεσες συνέπειες στην υγεία, την κοινωνική και την οικονομική ζωή όλων μας έχει το ονοματεπώνυμο του Χρήστου Μέτιου.

 

Επί τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια ΑΜΘ ξοδεύει χρήματα για την καταπολέμηση των κουνουπιών (είτε σε επίγειους, είτε σε εναέριους ψεκασμούς) και το αποτέλεσμα είναι η κατάσταση κάθε χρόνο να γίνεται χειρότερη.

 

 

Καλούμε τον περιφερειάρχη να παρουσιάσει έναν απολογισμό αυτής της δαπάνης ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.

 

Ξέρουμε όμως ότι δεν θα το κάνει αφού το αποτέλεσμα είναι μηδέν.

 

Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει την ευθύνη του σχετικά με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί και όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα έχουν πάει στο βρόντο!

 

Τις αστείες δικαιολογίες τους ότι οι ψεκασμοί δεν ήταν αποδοτικοί λόγω... βροχοπτώσεων δεν τις "ακούμε" καν.

 

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά: Ας απολογηθεί επιτέλους ο περιφερειάρχης για την τεράστια αποτυχία του και την κακή διαχείριση των χρημάτων, αφού η καταπολέμηση των κουνουπιών απέτυχε παταγωδώς».

 

(δελτίο Τύπου)