Την υποψηφιότητα του Τάσου Παπαδόπουλου ανακοίνωσε ο συνδυασμός «Η Καβάλα Μπροστά», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας Γιάννη Εριφυλλίδη.

 

Ανακοίνωση:

 

Ο Τάσος Παπαδόπουλος συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Ας αφήσουμε τον Τάσο να συστηθεί με τα δικά του λόγια:

 

«Γεννήθηκα στις όμορφες Κορυφές. Ολοκλήρωσα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή μου στην Καβάλα και στη συνέχεια σπούδασα στο Κέντρο Ελεύθερων Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (ΚΕΦΚΣ) στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα εργάστηκα σε διάφορες δουλειές (πλασιέ βιβλίων, εργάτης σε συσκευαστήριο, πλήρωμα αλιευτικού…) προκειμένου να ανταπεξέλθω. Ξεκίνησα να υπηρετώ τα δημοτικά πράγματα ως Γραμματέας Κοινότητας Κορυφών, συνέχισα ως Προϊστάμενος ΚΕΠ του Καποδιστριακού Δήμου Φιλίππων και σήμερα είμαι υπάλληλος του (Καλλικρατικού πλέον) Δήμου Καβάλας (αρχικά στο Τμήμα Μετανάστευσης και τώρα στην Πολεοδομία). Παράλληλα, ανέπτυξα συνδικαλιστική δράση ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Καβάλας, (αιρετό) μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων Ν. Καβάλας και μέλος του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Καβάλας. Τα τελευταία 15 χρόνια υπήρξα γραμματέας του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Νομού Καβάλας (μπάσκετ με αμαξίδιο). Είμαι ενεργό μέλος της Επιτροπής Ανέγερσης Προσκυνήματος της Πατριαρχικής Σταυροπηγιακής Μονής Κοιμήσεως Της Θεοτόκου (Καγιά Τιπί, Περιφέρεια Νικόπολης Πόντου) στον Αμυγδαλεώνα.

 

Κατά τη μέχρι τώρα θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω στην πράξη ότι η συνθήκη που, περισσότερο από κάθε άλλη, ευνοεί την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του δήμου είναι η οικοδόμηση και η στήριξη συναινετικών πρακτικών μέσω του διαλόγου, γι’ αυτό και στρατεύτηκα στην κίνηση που σήμερα ονομάζεται «νέος δημοτισμός» και προωθεί αυτές τις πρακτικές ανεξαρτήτως κομματικών μηχανισμών.

 

Σε όλη τη διαδρομή μου προσπάθησα να διευκολύνω την καθημερινότητα των συμπολιτών μου, κάμπτοντας όσο μου ήταν θεσμικά επιτρεπτό τις απαιτούμενες διαδικασίες ή ερμηνεύοντας διασταλτικά (προς όφελος του κοινού) τις υπαγορεύσεις της υπηρεσίας.

 

Σήμερα που η σημασία των Δήμων έναντι των Περιφερειών και του Κράτους αυξάνεται παγκοσμίως, γιατί επιτρέπουν την πιο άμεση συμμετοχή μας στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν, η δημοτική παράταξη «Η Καβάλα Μπροστά» είναι έτοιμη να υπηρετήσει τα κοινά υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα, γι’ αυτό και θέτω τον εαυτό μου και την εμπειρία μου στη διάθεση της μεγάλης και ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής ομάδας που συγκροτεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας κ. Γιάννης Εριφυλλίδης και ζητώ την ψήφο σας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων».

 

Πιστεύουμε ότι η μακρά και καταξιωμένη επαγγελματική πορεία, η ανεκτίμητη εμπειρία και οι γνώσεις που έχει αποκτήσει μέσα από την επιτυχημένη θητεία του σε καίριες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στον πρώην Δήμο Φιλίππων και στον Δήμο Καβάλας, το συναινετικό πνεύμα που τον διακρίνει, η αποδεδειγμένη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά, η πολιτική σκέψη και η μεγάλη αγάπη του για ολόκληρη την περιοχή μας και ιδιαίτερα για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων καθιστούν τον Τάσο Παπαδόπουλο πολύτιμο συνεργάτη για την υλοποίηση του προγράμματός μας σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας και στην τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για τον Δήμο μας και ειδικότερα για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Τάσο, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.