Ο Παύλος Παπαδόπουλος θα είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Καβάλας με το δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει τα εξής:

 

“Ο Παύλος Παπαδόπουλος συστρατεύεται ως υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Ας αφήσουμε τον Παύλο να συστηθεί με τα δικά του λόγια:

 

«Ως ψυχολόγος του Α.Π.Θ. και με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του αυτισμού σε 3 χώρες, θέλω σύντομα να σας συστηθώ:

 

Γεννήθηκα το 1981 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από μετανάστες γονείς. Ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σούγελο/Τίμιο Σταυρό και η μητέρα μου στη Λεϊρία της Πορτογαλίας.

 

Φοίτησα στο ελληνικό σχολείο του Ντίσελντορφ, όπου στο Λύκειο διετέλεσα και πρόεδρος του 15μελούς σε μια κρίσιμη εποχή, όπου είχαν καταργηθεί οι δέσμες. 

 

Από νωρίς στη ζωή μου με διέπουν κοινωνικές ευαισθησίες και έτσι σχεδίαζα δράσεις μέσω των οποίων μαζεύτηκαν χρήματα ώστε οι μαθητές/μαθήτριες που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην επταήμερη εκδρομή μας, στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

 

Επίσης ίδρυσα με επιπλέον δράσεις την πρώτη λογοτεχνική βιβλιοθήκη στην ιστορία του ελληνικού σχολείου του Ντίσελντορφ.

 

Πέτυχα στις πανελλήνιες εξετάσεις και αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, υπήρξα εθελοντής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. στηρίζοντας φοιτητές με αναπηρία, ώστε να συμμετέχουν, να έχουν πρόσβαση στα μαθήματα αλλά και στα κοινά της πανεπιστημιακής ζωής και κοινότητας.

 

Υπηρέτησα ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού στο πεζικό και συγκεκριμένα στη Σταυρούπολη και στο Ν. Πετρίτσι του Νομού Σερρών.

 

Ο πρώτος επαγγελματικός σταθμός μου υπήρξε η Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου Ελπίδα, στο Ωραιόκαστρο/Θεσσαλονίκης. 

 

Έπειτα από 2,5 χρόνια αποφάσισα να μετακομίσω στη Λεμεσό της Κύπρου, όπου εργάστηκα με επιτυχία στον Παγκύπριο

Σύνδεσμο για άτομα με αυτισμό και παράλληλα ως ελεύθερος επαγγελματίας συνεργάστηκα με την Παιδονευρολογική Κλινική της Λευκωσίας. 

 

Στη Λεμεσό είχα επίσης την ευκαιρία μέσω του ραδιοφώνου, και συγκεκριμένα του Melody Radio, να έχω μια εκπομπή αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τα δικαιώματα των αυτιστικών συνανθρώπων μας.

 

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας ζω και εργάζομαι τα τελευταία 12 χρόνια. Πέρα από Ψυχολόγος του Α.Π.Θ. είμαι συστημικός Σύμβουλος και ειδικευμένος στη μέθοδο Marte Meo. 

 

Εργάζομαι ως δεύτερος Προϊστάμενος στο Θεραπευτικό Κέντρο Αυτισμού της Κολωνίας (Autismus Therapie Zentrum Köln), το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και μακροβιότερα Κέντρα Αυτισμού της Γερμανίας. 

 

Παράλληλα με τις θεραπείες, διεξάγω διαγνώσεις αυτισμού και νοημοσύνης. 

 

Επίσης, οργανώνω ομάδες αυτοβοήθειας για αυτιστικούς ενήλικες. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ασκώ εποπτεία σε δομές ψυχικής υγείας στην Γερμανία και job coaching σε ενήλικες αυτιστικούς στον τομέα της πληροφορικής και των ασφαλιστικών εταιρειών.

 

Πρόσφατα επισκέφτηκα το Σικάγο των Η.Π.Α και διασυνδέθηκα με εταιρείες πληροφορικής που προσλαμβάνουν αυτιστικούς ενήλικες ως προγραμματιστές.

 

Στον ελεύθερο χρόνο μου δραστηριοποιούμαι στην κοινωνική ένταξη και τα δικαιώματα των αυτιστικών συνανθρώπων μας, ευαισθητοποιώντας τη γερμανική, και μη, κοινή γνώμη με διαλέξεις και δράσεις σε συνεργασία με την κοινότητα των ενηλίκων αυτιστικών. Επιπλέον, παρέχω δωρεάν συμβουλευτική στο ελληνικό σχολείο του Ντίσελντορφ. Στηρίζω φιλοζωικά σωματεία στην Ελλάδα και είμαι περήφανος κηδεμόνας μιας πρώην αδέσποτης σκυλίτσας, της Ίφι (Ιφιγένειας). 

 

Τα δικαιώματα των γυναικών και η προστασία του περιβάλλοντος με απασχολούν ιδιαίτερα. Μου αρέσουν το θέατρο, οι τέχνες, η όπερα και η κολύμβηση.

 

Συμμετέχω στον συνδυασμό του Γιάννη Εριφυλλίδη, διότι έχω πειστεί ότι μαζί και με τη δική σου ψήφο, θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, να παρέχουμε κίνητρα στην ελεύθερη αγορά και να ενσωματώσουμε τους αυτιστικούς (και όχι μόνο) συμπολίτες μας στην κοινωνία και συγκεκριμένα στη σχολική και εργασιακή ζωή! Σας ευχαριστώ πολύ»!

 

Πιστεύουμε ότι η τεράστια επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία του στον τομέα του αυτισμού, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στη Γερμανία, η διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, η εργατικότητα, το γεγονός ότι έχει καταστήσει τρόπο ζωής τη διοργάνωση και συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις, ο αυθόρμητος χαρακτήρας, η πολύπλευρη προσωπικότητα και η μεγάλη αγάπη του για την πόλη από την οποία κατάγεται, με την οποία έχει διατηρήσει αδιάλειπτη επαφή και την οποία θέλει να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, καθιστούν τον Παύλο Παπαδόπουλο πολύτιμο συνεργάτη για την υλοποίηση των πρωτοποριακών προτάσεών μας για τη στήριξη των Ειδικών Σχολείων μας, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα δικαιώματα των αυτιστικών συνανθρώπων μας και την πλήρη ένταξη των αυτιστικών συνδημοτών μας στην εκπαιδευτική, κοινωνική και εργασιακή ζωή της περιοχής μας και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για  την Καβάλα. 

 

Παύλο, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.”