Ο Χαράλαμπος Καλπακίδης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει τα εξής:

 

“Ο Χαράλαμπος Καλπακίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Ας αφήσουμε τον Χαράλαμπο να συστηθεί με τα δικά του λόγια:

 

«Γεννήθηκα το 1973 στη Γερμανία από Έλληνες γονείς. Διαθέτω διδακτορικό στις Λογοτεχνικές και Γλωσσολογικές Σπουδές. Από το 1997 έως το 2002, είχα την ευκαιρία να διδάξω ως υπότροφος Αγγλικής Γλώσσας στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

 

Από το 2002 και μετά, εργάστηκα ως καθηγητής πανεπιστημίου και διοικητικό στέλεχος σε πανεπιστήμια στην Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Μέση Ανατολή. 

 

Οι σπουδές μου και η επαγγελματική μου πορεία, μαζί με μια νοοτροπία ανοιχτή σε διαφορετικούς πολιτισμούς, με έχουν διαμορφώσει ως ένα άτομο με ευρύτητα γνώσεων, πρακτικό πνεύμα και προσεκτική ανάλυση των δεδομένων σε κάθε επίπεδο της επαγγελματικής και κοινωνικής μου ζωής. 

 

Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλω να προσφέρω στην πόλη της Καβάλας, με την υποστήριξή σας.

 

Επί περισσότερα από 30 χρόνια, ενδιαφέρομαι και ασχολούμαι ενεργά με πολιτικά θέματα. Τη δεκαετία του ‘80 και ‘90, ήμουν μέλος της Greenpeace, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή μου στα ζητήματα του περιβάλλοντος. 

 

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων στο Πανεπιστήμιο του Würzburg, υπηρέτησα ως εκλεγμένο μέλος του φοιτητικού συμβουλίου και αργότερα ως Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Κοινοβουλίου το 1995-1996. 

 

Καθ’ όλη την ακαδημαϊκή μου καριέρα, από το 2003 έως το 2019, υποστήριξα συνεχώς τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων στα διάφορα πανεπιστήμια στα οποία υπηρέτησα.

 

Το 2021, ερωτεύθηκα τη Σταυρούλα Σιώκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας «Εκτυπωτική» και ως εκ τούτου αγάπησα και την Καβάλα. Στη συνέχεια, αποφάσισα να μετακομίσω εδώ το 2022. 

 

Η διαβίωσή μου στην Καβάλα μου επιτρέπει να αντιμετωπίζω απευθείας τα διαρκή προβλήματα που ταλανίζουν την κοινότητα εδώ και χρόνια και ως ανήσυχο πνεύμα να μην μπορώ να δεχτώ τα κακώς κείμενα της πόλης. 

 

Υπό την ηγεσία του Γιάννη Εριφυλλίδη, ανυπομονώ να αναλάβω ευθύνες που θα συμβάλλουν σε ένα μέλλον πιο ασφαλές, πιο καθαρό και πιο υγιές για την πόλη και τους συνδημότες μας.

 

Πιστεύουμε ότι οι λαμπρές σπουδές και η πολύ σημαντική ακαδημαϊκή καριέρα, η ευρυμάθεια, οι εμπειρίες που αποκόμισε έχοντας ζήσει και εργαστεί σε πολλές διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, το διαρκές ενδιαφέρον του για τα κοινά και την πολιτική, καθώς και το γεγονός ότι επέλεξε να ζήσει στην πόλη μας, την έχει αγαπήσει, έχει όμως καταλάβει και τα χρόνια προβλήματά της και είναι έτοιμος να προσφέρει ανιδιοτελώς λύσεις για την επίλυσή τους, καθιστούν τον Χαράλαμπο Καλπακίδη πολύτιμο συνεργάτη για την υλοποίηση των πρωτοποριακών προτάσεών μας σε κάθε τομέα αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας, καθώς και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την πόλη μας. 

 

Χαράλαμπε, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.”