γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Αναστάτωση προκλήθηκε στο προσωπικό πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Καβάλα – Πρίνος το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουλίου.

 

Ο καπετάνιος του πλοίου αισθάνθηκε αδιαθεσία λίγο αφότου το πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι του Πρίνου.

 

Ο καπετάνιος ηλικίας περίπου 42 με 45 ετών οδηγήθηκε με τη βοήθεια μελών του πληρώματος στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του. 

 

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός ωστόσο, φέρνει στην επιφάνεια την έλλειψη ενός δεύτερου καπετάνιου στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια και ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

 

Είναι εύλογο το ερώτημα που θέτουν εργαζόμενοι «τι θα γινόταν αν ο καπετάνιος λιποθυμούσε όσο το πλοίο ήταν εν πλω με πάνω από 200 άτομα επιβάτες και όχι στο λιμάνι». 

 

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης 5/7, το Λιμενικό Φυλάκιο Πρίνου Θάσου ενημερώθηκε ότι ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «Άγιος Παντελεήμων» Ν.Π. 10553, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Καβάλας στον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου, έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.

 

Το εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πρίνου, ενώ ο ανωτέρω Πλοίαρχος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

 

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.