πλοίο

Στη Θάσο ταξίδεψε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, για μια ημερήσια εκδρομή, το Μουσικό Σχολείο Δράμας.

Ο Νικητής δεν θα πραγματοποιήσει τα δρομολόγια του από το λιμάνι του Πρίνου προς το λιμάνι της Καβάλας, λόγω αδυναμίας εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής.

Δυόμισι χρόνια μετά τον πρώτο του κατάπλου στο λιμάνι μας - τότε ήταν τέλη Αυγούστου 2021 - μας επισκέπτεται και πάλι ένα από τα βοηθητικά, λιγότερο προβεβλημένα πλοία του στόλου μας... το Υδρογραφικό (Υ/Γ) - Ωκεανογραφικό (Ω/Γ) "Στράβων". 

Βλάβη σε ντίζα χειριστηρίου διαπιστώθηκε στο πλοίο «Άγιος Αθανάσιος» την ώρα που πήγε να φύγει από το Λιμένα Θάσου με προορισμό την Κεραμωτή, το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2024.

Επείγουσα διακομιδή ασθενούς από τη Θάσο στο νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το τελευταίο 24ωρο.

Καταγγελία του προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Σμάραγδου Κρεμμύδα για την περιπέτεια γυναίκας με προβλήματα όρασης και λευκό μπαστούνι που επιχείρησε να ταξιδέψει με πλοίο στη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν δύο διακομιδές ασθενών από τη Θάσο στο νοσοκομείο Καβάλας.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο προσωπικό πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Καβάλα – Πρίνος το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουλίου.

Μηχανική βλάβη παρουσιάστηκε στο πλοίο ''AQUA BLUE'' κατά την εκτέλεση βραδινού δομολογίου του από το Λαύριο για Αι Στράτη - Λήμνο – Καβάλα

Ταλαιπωρία για 140 επιβάτες του πλοίο «Superstar», που εκτελούσε το δρομολόγιο από Καβάλα για Λήμνο – Άγιο Ευστράτιο – Λαύριο.

Ανακοίνωση βγήκε τη Δευτέρα 2/01 για την αλλαγή του δρομολογίου του Blue Star Mykonos την Τετάρτη 04.01.2023

Στο λιμάνι του Λιμένα στη Θάσο βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου το πλοίο Σπυρίδων Σ [Spyridon S].

Άνοιξε η πορθμειακή γραμμή Κεραμωτή Λιμένας. Δρομολόγια εκτελεί μόνο το κλειστού τύπου πλοίο ΑΝΑΞ 

Στο λιμάνι του Πρίνου στη Θάσο βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου το πλοίο της νέας εταιρείας thassos seaways «Αγία Βαρβάρα». 

Ενημερώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης (5/6), η Λιμενική Αρχή Καβάλας για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ “YULIA” σημαίας Λιβερίας, το οποίο έπλεε άφορτο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Θάσου, με 22 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Aυστηροποιούνται τα ταξίδια στη νησιωτική χώρα. Νέο καθεστώς μετακινήσεων με πλοία και αεροπλάνα τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να ταξιδέψουν με πλοίο ή αεροπλάνο προς τα ελληνικά νησιά μόνο με αρνητικό μοριακό ή rapid test.

Η έντονη χιονόπτωση που έπληξε το νησί της Θάσου το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Μαρτίου μέσα από μια φωτογραφία της εταιρίας thassos ferries την ώρα της αποβίβασης στο λιμάνι του Λιμένα. 

Τελικά δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη η οποία θα πάρει από την Καβάλα μέρος του μεταφορικού έργου σύνδεσης της Λήμνου με τη βόρεια Ελλάδα.