Για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στο νησί της Θάσου μιλούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θάσου, Δημήτριος Θεοδωρίδης και Ιωάννης Παπαγεωργίου, από την παράταξη Δημοτική Θασιακή Κίνηση «Πάμε Μαζί»:

 

Ο τραγικός θάνατος τουρίστριας σε παραλία της Θάσου, περιμένοντας ασθενοφόρο, επιβεβαίωσε με τραγικό τρόπο αυτό που φωνάζει εδώ και καιρό ο λαός ότι η κυβέρνηση διέλυσε τις υποδομές του ΕΣΥ δείχνοντας εγκληματική αδιαφορία με την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και την εγκατάλειψη των δημόσιων υπηρεσιών του, οδηγώντας έτσι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας.

 

Κατά τραγική ειρωνεία, λίγες μέρες πριν, το σωματείο του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στο Δήμαρχο της Θάσου, επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε προσωπικό του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου που έχει οδηγηθεί να λειτουργεί με ένα ασθενοφόρο, την έλλειψη κινήτρων στους προσλαμβανόμενους για τα νησιά που ο μισθός τους δεν φτάνει για να καλύψουν ούτε τα έξοδα της διαμονής τους, και τέλος τη λειτουργία μιας μόνο βάσης ΕΚΑΒ στον Πρίνο για όλο το νησί γεγονός που καθιστά χρονοβόρα τη μεταφορά ασθενών στο Κ.Υ. Πρίνου, όταν πολλές κλήσεις για βοήθεια γίνονται σε απόσταση 40 και 50 χιλιομέτρων από τη βάση του.

 

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι κυβερνώντες, οι οποίοι κόπτονται για την “ανάπτυξη” και την αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας, με τη λογική του “πάμε και όπου βγει” που βάζει πιο πάνω από την αξία της ζωής μας τα κέρδη των ολίγων, έχουν οδηγήσει τη Θάσο απ’ τη μια να είναι τουριστική ναυαρχίδα της Περιφέρειας της Α.Μ.-Θ. σε αφίξεις επισκεπτών, αλλά απ’ την άλλη να είναι γυμνή σε υποδομές υγείας και όχι μόνο.

 

Εμείς, ως Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί, διεκδικούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα:

 

1. Στην πλήρη στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, γεγονός που αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το νησί μας, καθώς συνδέεται άρρηκτα με την ασφάλεια της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του.

 

2. Στη δημιουργία και 2ης βάσης ΕΚΑΒ στη Θάσο κατά τους θερινούς μήνες, που να καλύπτει τη νοτιοανατολική περιοχή του νησιού για την έγκαιρη μεταφορά των ασθενών στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.

 

3. Στον εφοδιασμό της Λιμενικής Αρχής της Θάσου με σύγχρονο περιπολικό σκάφος, που να διαθέτει ειδικό διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

 

Καλούμε, τέλος, τη Δημοτική Αρχή, να μην αρκείτε στην κατανόηση του προβλήματος και τις γενικολογίες, να προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις και διεκδικήσεις για την άμεση υλοποίηση των παραπάνω από την κυβέρνηση, με μοναδικό γνώμονα ότι οι ζωές μας δεν έχουν περιθώριο για καμιά αναμονή.

 

Για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στο νησί της Θάσου μιλούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θάσου, Δημήτριος Θεοδωρίδης και Ιωάννης Παπαγεωργίου, από την παράταξη Δημοτική Θασιακή Κίνηση «Πάμε Μαζί»

(δελτίο Τύπου)