Σε δωρεά ρούχων προς τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα «Αρωγή» στην Ελευθερούπολη, προχώρησαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Προυσαλιωτών Νομού Καβάλας.

 

Σχετική ανακοίνωση της προέδρου του Συλλόγου και υποψήφιας βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου. αναφέρει τα εξής:

 

“Σε δωρεά ρούχων προς τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα «Αρωγή» στην Ελευθερούπολη, προχώρησαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Προυσαλιωτών Ν. Καβάλας διά της Προέδρου και υποψήφιας Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία της Π.Ε. Καβάλας, Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου.

 

Ο Σύλλογος Προυσαλιωτών και η κ. Χατζηκωνσταντίνου προσφέρουν με ανιδιοτέλεια στο κοινωνικό σύνολο, με εκδηλώσεις, δράσεις και προτάσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

 

Την Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου και τα μέλη του Συλλόγου υποδέχθηκε η Πετρινή Σουπιάδου η οποία μαζί με τις κυρίες της Φιλοπτώχου δημιούργησαν, με αφορμή την οικονομική κρίση το 2010 ένα άτυπο κατάστημα.

 

Τα ρούχα (για όλες τις ηλικίες) βρίσκονται σε κρεμάστρες, ράφια, κούκλες και όποιος το επισκεφθεί έχει την αίσθηση ότι μπαίνει σε μπουτίκ, με τη διαφορά ότι τα ρούχα δεν πωλούνται αλλά χαρίζονται.

 

Η κ. Χατζηκωνσταντίνου απευθυνόμενη προς την κ. Σουπιάδου είπε: «Για μερικούς συνανθρώπους μας, ακόμα και κάτι στοιχειώδες και αυτονόητο, που συμβάλλει στην αξιοπρέπεια και τη θετική ψυχολογία, είναι ζητούμενο. 

 

Ένα από τα θεμέλια της εξασφάλισης μιας βασικής ποιότητας ζωής. Για πολλούς είναι απλό, όχι όμως για όλους. 

 

Κεντρικό μας μέλημα είναι να είμαστε εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, χωρίς διαχωρισμούς. Δεν σταματάμε να στεκόμαστε με συνέπεια στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών».

 

Από την πλευρά της η κ. Σουπιάδου, αφού ευχαρίστησε την κ. Χατζηκωνσταντίνου και τα μέλη του Συλλόγου Προυσαλιωτών Ν. Καβάλας, σημείωσε ότι: «Στηρίζουμε οικογένειες, νέους, φοιτητές. 

 

Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα και τα πράγματα που προσφέρει ο κόσμος αξιοποιούνται».

Με σύνθημα «έχουμε για να δίνουμε και δίνουμε για να έχουμε», τα μέλη της Φιλοπτώχου καλούν όσες και όσους επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια τους για τη συλλογή ρούχων. 

 

Επίσης οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, είδη σπιτιού, έπιπλα, παιχνίδια, βρεφικά είδη.

 

Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα «Αρωγή» στεγάζεται στο παλιό οικοτροφείο της Μητρόπολης Ελευθερούπολης στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

 

Η ιματιοθήκη λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί. Υπεύθυνη: Πετρινή Σουπιάδου.”