Η Θεοπίστη (Πίτσα) Στεφανίδου θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρει τα εξής:

 

“Η Θεοπίστη (Πίτσα) Στεφανίδου συστρατεύεται ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Ας αφήσουμε την Πίτσα να συστηθεί με τα δικά της λόγια:

 

«Ονομάζομαι Θεοπίστη (Πίτσα) Στεφανίδου και η καταγωγή μου είναι από τον Κεχρόκαμπο Νέστου. Εγώ γεννήθηκα στην Καβάλα, μεγάλωσα στη γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου και συνεχίζω να διαμένω εκεί με την οικογένειά μου – τον σύζυγο και την κόρη μου.

 

Εργάζομαι ως δημοτική υπάλληλος από τη δεύτερη θητεία του αείμνηστου Λευτέρη Αθανασιάδη. 

 

Οι περισσότεροι στην πόλη μας με γνωρίζουν από την τριακονταετή θητεία μου στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, το μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο του Νομού μας.

 

Η καθημερινή και άμεση επαφή με τον κόσμο μου έχει προσφέρει την ευχαρίστηση της διαπροσωπικής αλληλεπίδρασης, όπως και την επίγνωση πως μόνο όταν ζεις ανάμεσα στους ανθρώπους μπορείς να γνωρίσεις σε βάθος τα πραγματικά προβλήματα. 

 

Πέρα από σχήματα, πάνω από ιδεολογίες και κάθε είδους ιδιοτέλεια, υπάρχει μόνο ο άνθρωπος που νοιάζεται για τον άνθρωπο».

 

Η Πίτσα Στεφανίδου αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου, που – χωρίς να είναι μουσικός – έχει προσφέρει όσο κανένας άλλος Καβαλιώτης στη Μουσική και ειδικότερα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. 

 

Για τριάντα χρόνια Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και Πίτσα ήταν

λέξεις συνώνυμες, το όνομά της έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη χρυσή εποχή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, ενώ για τη συγκινητική συμβολή της στη μουσική παιδεία της πόλης μας τιμήθηκε και με το Βραβείο του Φεστιβάλ Γ. Α. Παπαϊωάννου. 

 

Μεγαλύτερο βραβείο της, όμως, αποτελεί η καθολική αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς της από το σύνολο της τεράστιας οικογένειας του Δημοτικού Ωδείου μας. Πιστεύουμε ότι η άριστη και σε βάθος γνώση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος φορέας πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, η εργατικότητά της, η ευαισθησία, η σεμνότητα και η μεγάλη αγάπη της για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τα παιδιά καθιστούν την Πίτσα Στεφανίδου πολύτιμη συνεργάτιδα για την υλοποίηση του προγράμματός μας για τη ριζική επανεκκίνηση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και την επανασύσταση του Φεστιβάλ Γ. Α. Παπαϊωάννου και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την Καβάλα. 

 

Πίτσα, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.”