Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

 

Σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει τα εξής:

 

“Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Ας αφήσουμε τον Κωνσταντίνο να συστηθεί με τα δικά του λόγια:

 

«Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Γερακίνης του Δημητρίου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καβάλα. Είμαι πατέρας δύο παιδιών, του Δημήτρη και του Μάρκου.

 

Υπηρέτησα στον Δήμο Καβάλας επί τριάντα δύο (32) έτη σε διάφορα τμήματα, αποκομίζοντας μια σφαιρική εικόνα της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, των υποχρεώσεών τους, καθώς και των αναγκών των πολιτών. 

 

Η μακροχρόνια υπαλληλική μου σχέση με τον Δήμο Καβάλας με οδήγησε σε πολλά συμπεράσματα, με πρώτο και καθοριστικό τον σπουδαίο και καίριο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως και στην επαγγελματική και κοινωνική τους δραστηριότητα.

 

Είχα την τιμή να εκλεγώ για δύο (2) θητείες Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμων Καβάλας και Νέστου (Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2015 και Μάρτιος 2018 – Μάρτιος 2021) και μία (1) θητεία ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Μάρτιος 2015 – Μάρτιος 2018). 

 

Ιδιαίτερη τιμή για εμένα ήταν επίσης όταν τον Απρίλιο του 2015 στο 43ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκλέχθηκα ως Μέλος στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (2015-2018). Στη θητεία μου ως Γενικός Σύμβουλος είχα την τύχη να γνωρίσω στελέχη των Δήμων όλης της χώρας και να δω από κοντά προβλήματα και καταστάσεις που υπήρχαν σε Δήμους πέρα από τον Δήμο Καβάλας. 

 

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα (2015-2018) εκλέχθηκα από τους Δημόσιους Υπαλλήλους Ν. Καβάλας ως Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Καβάλας.

 

Η απόφασή μου να λάβω μέρος στις δημοτικές εκλογές και να προσπαθήσω να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση στο επίπεδο του Δημοτικού Συμβούλου με υποχρέωσε (σύμφωνα με τον νόμο που ίσχυε) να αποχωρήσω από υπάλληλος του Δήμου Καβάλας, διότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος σε δημοτικές εκλογές στον Δήμο όπου υπηρετούσαν. Από τον Απρίλιο του 2021 υπηρετώ ως Διοικητικός Υπάλληλος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας. 

 

Οι συνάδελφοί μου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίμησαν εκλέγοντάς με ως Μέλος της Τοπικής Επιτροπής Καβάλας του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας».

 

Πιστεύουμε ότι η άριστη και σε βάθος γνώση της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, η μακρά και επιτυχημένη συνδικαλιστική του πορεία, σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, η αγωνιστικότητα, ο ευθύς και μαχητικός χαρακτήρας και η μεγάλη αγάπη του για την Καβάλα καθιστούν τον Κωνσταντίνο Γερακίνη πολύτιμο συνεργάτη για την υλοποίηση των προτάσεών μας για την επίτευξη ορθολογικής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, προς όφελος τόσο των δημοτικών υπαλλήλων όσο και των δημοτών, την οικοδόμηση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της διοίκησης και των δημοτικών υπαλλήλων ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Καβάλας και την τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή για την πόλη και την περιοχή μας. 

 

Κωνσταντίνε, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.”