Η Περιβαλλοντική κίνηση Θάσου και η οργανωτική επιτροπή του MTB THASSOS TEAM στα πλαίσια της νέας αγωνιστικής χρονιάς, σε συνεργασία με ξένους, ντόπιους επιχειρηματίες και φορείς, έχει πρόθεση να διοργανώσει λαϊκούς αγώνες ποδηλασίας και τρεξίματος με στόχο την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του νησιού.
Συνοπτικά φέτος θα πραγματοποιηθούν 5 συνολικά διαφορετικοί αγώνες.

26-27 Μαρτίου 2016
1ος ΘΕΑΓΕΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 100 και 50χλμ

Πρόκειται για δύο νέους αγώνες υπεραποστάσεων σε άσφαλτο. Περιμετρικά του νησιού, τα 100 χιλ. με έναρξη και τερματισμό το Ξενοδοχείο ΑΕΡΙΑ στον οικισμό Αστρίς. Τα 50 χιλ. θα είναι και αυτά μέρος αυτής της διαδρομής με ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού. Οι δρομείς θα διανύσουν τον γύρο του νησιού με χρονικό όριο τις 15 ώρες ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και μικρότερος αγώνας 50χλμ. με όριο που θα αποφασισθεί από τους διοργανωτές στο επόμενο διάστημα.

7-8 Μαΐου 2016
12οι Ποδηλατικοί αγώνες Θάσου MTB-THASSOS CUP και ΄ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ΄

Ο παλαιότερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για 12η χρόνια με πλήθος συμμετοχών από Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια, στις 9.00 το πρωί 8 Μαίου 2016. Ταυτόχρονα ο καθιερωμένος πλέον 8ος Γύρος Θάσου με ποδήλατα δρόμου θα λάβει μέρος, το Σάββατο 12.00 το μεσημέρι στις 7 Μαίου 2016.
Εκκίνηση και τερματισμός και για τους δύο αγώνες, όπως κάθε χρόνο η ακτή του Αγ. Αντωνίου στον Ποτό.

22 Μαΐου 2016
3ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΑΣΟΥ 44χλμ.
1ος ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ “ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ” 12χλμ.

Ο μοναδικής ομορφιάς αλλά και δυσκολίας ορεινός μαραθώνιος που διεξάγεται φέτος για 3η χρονιά θα λάβει χώρα στις 22 Μαΐου και ώρα 8.ΟΟ το πρωί, παράλληλα οι διοργανωτές προσθέτουν και έναν αγώνα 12 χιλιομέτρων με την ονομασία ¨ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ¨ για τους φίλους δρομείς που αγαπάνε τις μικρότερες αποστάσεις άλλα και τους λιγότερους έμπειρους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο όμορφο άθλημα του ορεινού τρεξίματος. Ώρα εκκίνησης 10.00 το πρωί. Αφετηρία και των δύο θα είναι το ιστορικό χωριό Θεολόγος και τερματισμός η ακτή του Αγ. Αντωνίου στον Ποτό.

Τέλος θα διοργανωθεί και ο 2ος ΓΥΡΟΣ ΜΕΤΑΛΙΩΝ μικρός αγώνας 3 χλμ. Ο οποίος αποτελεί, μια αθλητική εκδήλωση γνωριμίας του κάθε ενδιαφερόμενου με το ορεινό τρέξιμο και μια καλή ευκαιρία για άσκηση. Η ημερομηνία του δεν έχει ακόμη αποφασισθεί, άλλα θα ανακοινωθεί σύντομα στο μέλλον.

Αναλυτικά οι προκηρύξεις όλων των αγώνων πρόκειται να αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.mtb-thassos.com

καθώς και στη σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/mtbthassoscom/?ref=hl,

μόλις οι διοργανωτές καταλήξουν στο χορηγικό πρόγραμμα των αγώνων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για μία ακόμη χρονιά θα υπάρχει κάλυψη από το τηλεοπτικό δίκτυο NOVA καθώς και πανελλήνια αφιερώματα από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι αγώνες Θάσου θα αποτελέσουν μια καλή ευκαιρία για προβολή για τις επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο χορηγικό πρόγραμμα των αγώνων.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες και την διοργάνωση στα τηλέφωνα
6946955704 ΡΕΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6970015966 ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

26/11/2015

 

 

Δείτε το βίντεο από το τρέιλερ των ποδηλατικών αγώνων του 2016 μέσα από τις καλύτερες στιγμές των προηγούμενων αγώνων