Με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου PLANET, άρχισε τις δράσεις του για την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, με την πρώτη δράση να γίνεται στην Αλάνα στη Νέα Ηρακλείτσα όπου παρευρέθηκαν τα εκπαιδευτήρια Θωμά και το Νηπιαγωγείο της Νέας Ηρακλείτσας. 

 

Σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

 

“Με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου PLANET ξεκίνησε τις δράσεις του για την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. 

 

Το πρώτο ραντεβού δόθηκε στην είσοδο της Αλάνας στην Νέα Ηρακλείτσα όπου παρευρέθηκαν τα εκπαιδευτήρια Θωμά και το Νηπιαγωγείο της Νέας Ηρακλείτσας. 

 

Στα παιδιά μιλήσανε και απαντήσανε σε ερωτήματα εκπρόσωπος του Λιμενικού Σταθμού Ελευθερών κ. Αλέξης Γάκης καθώς και από το Δασαρχείο Καβάλας η Δασολόγος κ Αγάθη Κυρδίου. 

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της ακτής από τους μικρούς μας φίλους. Οι δράσεις του συλλόγου θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και τις επόμενες ημέρες.”