Την πρόκριση για τους Παγκόσμιους παράκτιους αγώνες ανδρών στο Μπαλί πανηγύρισε ο αθλητής του ΝΟΘΑΚ Γιάννης Σκαρής και ο προπονητής του Νίκος Γκέκας.

 

Ο Σκαρής ήταν πρώτος στην κούρσα των 5 χιλιομέτρων στα Βοτσαλάκια, με τον αθλητή του ΝΟΘΑΚ να τερματίζει σε 59:20,61.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΝΟΘΑΚ αναφέρει τα εξής:

 

“Το φαντάστηκαν, το θέλανε, το πίστεψαν και το καταφέρανε!!!!

 

Πρόκριση για τους Παγκόσμιους Παράκτιους Αγώνες Ανδρών στο Μπαλί, για τον αθλητή του ΝΟΘΑΚ Σκαρη Ιωάννη και του προπονητή του Γκέκα Νίκο.

 

Η Καβάλα μπαίνει στον Παγκόσμιο κολυμβητικό χάρτη για πρώτη φορά με έναν δικό της αθλητή να μας εκπροσωπεί.

 

Αν και μικρός,σε ηλικία, ο Γιάννης κατάφερε να βάλει το όνομα του και της πόλη μας, δίπλα σε ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές.

 

Η χαρά μας σαν όμιλος είναι μεγάλη, τους ευχόμαστε να είναι γέροι και να συνεχίσουν στη σωστή πορεία που ήδη "κολυμπάνε".

  

Ο όμιλος θα είναι πάντα δίπλα στα παιδιά του, να τα βοηθάει να πάνε ένα βήμα παρακάτω, πιο κοντά στα όνειρα τους.”

 

Ο Γιάννης Σκαρής μίλησε στο pisina.net για την επιτυχία του αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

 

“Ήταν κάτι που σε καμία περίπτωση δεν το είχα φανταστεί ότι θα το κατάφερνα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί βλέπω ότι η σκληρή δουλειά και η επιμονή όλη τη χρονιά με ανταποδίδει. Ήταν μια εξεταστικά δύσκολη και απαιτητική κούρσα αλλά κατάφερα να ανταπεξέλθω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό είναι κάτι που μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

 

Για το 2023 επόμενος μου στόχος είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης στην Αθήνα και μετά θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό στις υπόλοιπες διοργανώσεις που ακολουθούν με την εθνική. 

 

Εγώ και μαζί με τους προπονητές μου, κύριο Νίκο Γκέκα και την κυρία Βαλσαμίδου Ισιγόνη που τους τα χρωστάω όλα αυτά θα δουλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!”