γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Εδώ και αρκετό καιρό η οδός Κασσάνδρου αναπλάθεται. Δεν είναι προσβάσιμη στα οχήματα, αφού ο σχεδιασμός είναι να μετατραπεί σε πεζόδρομο ενώ οι πεζοί μπορούν να τη διασχίσουν με δυσκολία προσέχοντας να μην σπάσουν κανένα πόδι από τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

 

Το έργο κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αυτό ωστόσο που έχει προβληματίσει αρκετούς είναι αυτά τα τεράστια τσιμεντένια στηθαία που έχουν ξεφυτρώσει κατά μήκος της οδού Κασσάνδρου και μπροστά από το πάρκινγκ.

 

Έτυχε να βρεθώ στο σημείο χθες και να ακούσω αρκετά σχόλια για το τι μπορεί να είναι και ποια η χρήση τους.

 

Άλλος είπε πολεμίστρες (εντάξει νομίζω ότι αστειευόταν) μοιάζουν όμως, δεν τον αδικώ, άλλος είπε ζαρντινιέρες δεν βλέπετε τα λάστιχα; Άλλος είπε ότι μοιάζουν με οχυρωματικά έργα. Σε άλλον θύμισαν τα τσιμεντένια φράγματα που υπάρχουν στα σύνορα για να απωθούν τους εχθρούς.

 

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα σε αυτά τα τσιμεντένια «τέρατα» που μόνο ψυχοπλάκωμα δημιουργούν θα φυτευτούν φυτά. Τώρα αυτοί οι τεράστιοι όγκοι πως μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στην αισθητική του τοπίου, θα το δούμε στην πράξη.