Ανακοίνωση εξέδωσε ο Άλεξ Χαντιτάτζι μετά τη διαφωνία που είχε με το Δήμο Παγγαίου για την περίφραξη της Αλάνας. Ο κ. Χαντιτάτζι αναφέρει μεταξύ άλλων “αν οι πολιτικοί που τώρα αντιτίθενται και μάχονται εναντίον μου δεν ήθελαν να αναπτυχθεί αυτό το ακίνητο, δεν έπρεπε να το πουλήσουν. Απέκτησα αυτό το ακίνητο μέσω μιας δημοκρατικής διαδικτυακής διαδικασίας που διευκολύνεται από την Ελληνική Κυβέρνηση (ΤΑΙΠΕΔ). Γιατί αυτοί οι πολιτικοί αποφάσισαν να πουλήσουν αυτό το ακίνητο αν δεν ήθελαν να αναπτυχθεί;”

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Χαντιτάτζι αναφέρει τα εξής:

 

“Όταν κάποιος λέει άφοβα την αλήθεια και την υπερασπίζεται, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι αποκαλεί έναν ισχυρό εκλεγμένο αξιωματούχο ή πολιτικό ως δόλιο και γλοιώδη - στο γραφείο του, δείχνει θάρρος. Το να ζητάμε από αυτό το άτομο να εγκαταλείψει το γραφείο μετά από τέτοιες παρατηρήσεις δεν είναι πράξη γενναιότητας, αλλά μάλλον μια ανώριμη και τρομακτική απάντηση του εν λόγω πολιτικού.

 

Είναι ατυχές όταν οι πολιτικοί και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι δίνουν προτεραιότητα στο προσωπικό κέρδος και τον εγωισμό έναντι των συμφερόντων των ψηφοφόρων τους. Θέτουν σε κίνδυνο και βλάπτουν τη μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία της πόλης, της επαρχίας ή της χώρας τους για να κερδίσουν λίγες ψήφους, λίγη δημοτικότητα και για τα δικά τους προσωπικά οφέλη.

 

Σε όλη την ιστορία, ήταν προφανές ότι η δημιουργία ενός κοινού εχθρού ή η πυροδότηση πολέμων και συγκρούσεων μπορεί να βοηθήσει στη νίκη στις εκλογές. Αυτή η τακτική δίνει τη δυνατότητα στους πολιτικούς να μεταθέτουν την ευθύνη σε άλλους και να αποσπάσουν την προσοχή από τις δικές τους ελλείψεις και αποτυχίες. 

 

Αυτή η στρατηγική δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές ή χώρες. Είναι μια παγκόσμια τακτική που χρησιμοποιούν οι κακοί πολιτικοί όταν συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα των ψηφοφόρων και των ψηφοφόρων τους.

 

Η διάδοση ψεύτικων φημών και κατασκευασμένων ιστοριών είναι φρικτή. Είναι και διασκεδαστικό και λυπηρό να το βλέπεις. Δυστυχώς, ορισμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, είναι πρόθυμα να εκμεταλλευτούν την πολιτική, τις ψεύτικες ειδήσεις και τα παιχνίδια για προσωπικό κέρδος και δημοτικότητα, αδιαφορώντας εντελώς για την αλήθεια και την ευημερία των φορολογουμένων, της πόλης τους και των μέσων διαβίωσης πολλών.

 

Το έργο μας στη Νέα Ηρακλείτσα είναι μια στρατηγική επιχείρηση ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ, που θα συνεισφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στην τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει μεταξύ 230-260 καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πόσες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργήσει αυτά τα άτομα για την περιοχή και την πόλη κατά τη διάρκεια της θητείας τους;

 

Το σχέδιό μας περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου, γνήσιου ξενοδοχείου 5 αστέρων και ενός συνεδριακού κέντρου, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί σε αυτήν την περιοχή εδώ και αρκετές δεκαετίες. Μπορούν αυτά τα άτομα να ισχυριστούν ότι έφεραν παρόμοια πολυτελή καταλύματα και συνεδριακά κέντρα στην περιοχή;

 

Το έργο μας περιλαμβάνει ένα συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 600 ατόμων που μπορεί να προσελκύσει 35.000 έως 50.000 επαγγελματίες, στελέχη, γιατρούς, μηχανικούς και επισκέπτες στην περιοχή για επαγγελματικά συνέδρια 3-4 ημερών, γάμους και άλλες εκδηλώσεις. Πόσους τουρίστες και επισκέπτες έχουν προσελκύσει επιτυχώς οι πολιτικοί που μου εναντιώνονται σε αυτή την όμορφη περιοχή;

 

Οι προσπάθειές μας στο μάρκετινγκ έχουν φτάσει σε πάνω από 5,2 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, δημιουργώντας σημαντικό ενδιαφέρον στην Καβάλα, τη Νέα Ηρακλείτσα και τη γύρω περιοχή. 

 

Έχουμε συγκεκριμένους αριθμούς από την Google και το Facebook για να το υποστηρίξουμε. Μπορούν αυτοί οι πολιτικοί να αποδείξουν τα δικά τους επιτεύγματα στην προώθηση αυτής της περιοχής και της Ελλάδας;

 

Η πώληση των βιλών του έργου μας, με τιμή μεταξύ 5000 και 7500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, συνέβαλε και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην αύξηση της αξίας των κατοικιών στην περιοχή. Τι έχουν κάνει αυτά τα άτομα για να ενισχύσουν την αξία των εργατικών σπιτιών των Ελλήνων πολιτών στην περιοχή;

 

Αν οι πολιτικοί που τώρα αντιτίθενται και μάχονται εναντίον μου δεν ήθελαν να αναπτυχθεί αυτό το ακίνητο, δεν έπρεπε να το πουλήσουν. Απέκτησα αυτό το ακίνητο μέσω μιας δημοκρατικής διαδικτυακής διαδικασίας που διευκολύνεται από την Ελληνική Κυβέρνηση (ΤΑΙΠΕΔ). Γιατί αυτοί οι πολιτικοί αποφάσισαν να πουλήσουν αυτό το ακίνητο αν δεν ήθελαν να αναπτυχθεί;

 

Ακούσαμε επίσης από πολλές αξιόπιστες πηγές ότι η ομάδα μας δεν ήταν η πρώτη επιλογή για ορισμένους πολιτικούς και ότι μια βουλγαρική ομάδα ήταν η πρώτη και προτιμώμενη επιλογή τους. Εάν αυτοί οι πολιτικοί και οι επενδυτές επιθυμούσαν τόσο πολύ το ακίνητο, ίσως θα έπρεπε να ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα από μένα. Είναι τόσο απλό. 

 

Ήταν ένας δημοκρατικός πλειστηριασμός. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είχε αγοράσει αυτή τη γη. Ή μήπως διέκοψα τα σχέδια κάποιου να αγοράσει αυτή τη γη σε τιμή ευκαιρίας;

 

Είναι ενδιαφέρον ότι από το πουθενά βγαίνει ένα άρθρο στο Bankingnews.gr που χαρακτηρίζει την αγορά της γης ως σκάνδαλο, δύο χρόνια μετά την αγορά της γης και την ημέρα που είχαμε υποβάλει την αίτηση περίφραξης. Και μόλις χθες, έλαβα μια κλήση από μια ανώνυμη βουλγαρική ομάδα που ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτό το ακίνητο. Αυτό συνέβη λίγο μετά τις διαφωνίες μου με τα γραφειοκρατικά εμπόδια της πολιτικής. Ενδιαφέρον timing;

 

Θέλω να καταστήσω σαφές σε όλους ότι αυτή η γη δεν είναι προς πώληση. Δεν θα φοβηθώ να πουλήσω αυτό το έργο ή τη γη σε κανέναν.

 

Ο σκοπός της εφαρμογής περίφραξης για την περίφραξη της περιοχής δεν είναι να περιορίσει την ικανότητα των ανθρώπων να περπατούν ή να απολαμβάνουν το περιβάλλον. Σκοπός της είναι να προστατεύσει αυτή την όμορφη γη από κακή χρήση, όπως παράνομη κατασκήνωση από τουρίστες και άστεγους, ολονύκτια στάθμευση μεγάλων, ύποπτων φορτηγών που μερικές φορές παρκάρουν για ώρες ή και μέρες κάνοντας ύποπτες δραστηριότητες. 

 

Είναι για να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η όμορφη παραθαλάσσια ιδιοκτησία ως χώρος χωματερής και για τη διάθεση επικίνδυνων και οικοδομικών απορριμμάτων σε γη που αγοράσαμε για 18.500.000 ευρώ.

 

Έχουμε συμμορφωθεί με όλους τους κανόνες παρέχοντας δημόσια πρόσβαση σε 148.000 τετραγωνικά μέτρα αντί των 44.000 τετραγωνικών μέτρων που απαιτούσε ο νόμος. Επιπλέον, έχουμε εξασφαλίσει πρόσβαση στη δημόσια παραλία κάθε 150 μέτρα αντί των 300 μέτρων που απαιτούσε ο νόμος. Πλήρης πρόσβαση για φορτηγά έκτακτης ανάγκης και ασθενοφόρα... Λοιπόν, γιατί απορρίφθηκε το σχέδιο και η αίτησή μας για άδεια; Γιατί εκδόθηκε αρχικά η αρχική μας άδεια;

 

Ακολουθήσαμε κάθε κανόνα βήμα-βήμα. Δεν ζητήσαμε εξαιρέσεις ή χάρες.

 

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το γεγονός ότι οποιοσδήποτε εκλεγμένος αξιωματούχος ή πολιτικός θα ήθελε να εμποδίσει μια ανάπτυξη που θα ωφελούσε σημαντικά την πόλη του. Με μπερδεύει γιατί αυτά τα άτομα θα οργάνωναν δημόσιες συναντήσεις για να συσπειρώσουν τους πολίτες ενάντια σε ένα έργο που όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης έχουν εμπλακεί στην πώληση και στο όφελος.

 

Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η εξέλιξη θα φέρει ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή και θα ενισχύσει την απήχησή της. Παραμένω αφοσιωμένος στην επιτυχία αυτού του έργου και στον θετικό αντίκτυπο που θα έχει στην τοπική κοινωνία.

 

Προτρέπω όσους αντιτίθενται στο έργο να επανεξετάσουν τη στάση τους και να δώσουν προτεραιότητα στα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα αποφέρει στους ψηφοφόρους τους. Ας εργαστούμε μαζί για να οικοδομήσουμε ένα ευημερούν μέλλον για την περιοχή, διασφαλίζοντας ότι τα συμφέροντα των πολιτών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

 

Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλοί αφοσιωμένοι πολιτικοί και εκλεγμένοι αξιωματούχοι που δίνουν πραγματικά προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του λαού, της πόλης και της χώρας τους. 

 

Είχα τη χαρά να γνωρίσω και να γνωρίσω μερικούς από αυτούς. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μερικά άτομα που επικεντρώνονται κυρίως στο προσωπικό κέρδος και το εγώ. Αυτό το έργο θα χρησιμεύσει ως απόδειξη ότι οι πολιτικοί ενδιαφέρονται πραγματικά για την ευημερία και την ευημερία των ψηφοφόρων τους, της πόλης τους και της όμορφης χώρας τους, αντί να δίνουν προτεραιότητα στα προσωπικά τους συμφέροντα.”