Δεν θα παραστεί η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στην κινητοποίηση ενάντια στον αγωγό αερίου TAP την ερχόμενη Κυριακή, όπως δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους, γιατί αφενός, είπε, δεν έχει κληθεί, αφετέρου γιατί η κινητοποίηση είναι υποκινούμενη – όπως σχολίασε.

 

«Πιστεύω αυτό που βλέπω. Αυτό που θα δούμε εκεί μεθαύριο είναι μια κίνηση πολιτική από την Λαϊκή Ενότητα» σχολίασε μεταξύ άλλων.

 

Η δήμαρχος πρόσθεσε ότι το συλλαλητήριο αποτελεί μια πολιτική κίνηση γι’ αυτό και δεν απευθύνεται σε φορείς αλλά σε μεμονωμένα άτομα και είπε πως δεν έχει κληθεί για να υπερασπιστεί το αίτημα των συνδημοτών της, κάτι το οποίο θα ήταν προτεραιότητά της.

 

Είπε επίσης πως σαν άτομο, επειδή βάζει πρώτα το συμφέρον της πατρίδας της και τάσσεται υπέρ της κατασκευής του αγωγού, δεν προτίθεται να πάει.

 

Ακούστε το σύνολο της σχετικής δήλωσης της δημάρχου Καβάλας: 

 

 

 

Η δήμαρχος απάντησε και στο αίτημα του δημοτικού συμβούλου Μάκη Παπαδόπουλου λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου μιας και η συζήτηση για το θέμα έχει εξαντληθεί, με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις αλλά και την έκδοση τριών ψηφισμάτων, όπως επίσης και τις επαφές με φορείς της κυβέρνησης για αλλαγή της όδευσης.

 

Απάντηση στους ισχυρισμούς της δημάρχου έδωσε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Ηλίας Ιωαννίδης ο οποίος με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας (106,7 στα FM) αρνήθηκε ότι η ΛΑΕ είναι πίσω από τις κινητοποιήσεις των αγροτών για τον αγωγό ΤΑΠ και χαρακτήρισε μεγάλο ατόπημα της δημάρχου τη θέση που εξέφρασε.

 

Ο κ. Ιωαννίδης κατηγόρησε την δήμαρχο ότι συκοφαντεί τον αγώνα αγροτών.

 

Εξάλλου, προβληματισμένος για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις δήλωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.