Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Πασχαλίδης, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα πεπραγμένα του για το νησί της Θάσου και για τον τουρισμό.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πασχαλίδη αναφέρει τα εξής:

 

“Πεπραγμένα Γιάννη Πασχαλίδη: ΘΑΣΟΣ

 

1. Σε συνέχεια των δράσεων μου κατά τη προηγούμενη θητεία μου, επήλθε σταθεροποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας – Πρίνου. Πίεσα και υπέβαλα προτάσεις με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να είναι πλέον 3 τον χειμώνα και να αυξάνονται σε 5 έως 8 το καλοκαίρι.

 

2. Στελέχωση Ειρηνοδικείου Θάσου με υπάλληλο και Αγροτικοί γιατροί σε Κ.Υ. Πρίνου και Περιφερειακά Ιατρεία Λιμεναρίων, Θεολόγου, Παναγίας και Καλλιράχης.

 

3. Μετά από σχετικές ενέργειές μου το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικο Ινστιτούτο προέβη σε ενδελεχή ανάλυση των ελιών Θάσου.

 

4. Προς ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία 2019: α) Δέσμευση ποσού 1.775.000 από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για επείγουσα αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο υδρευτικό και αποχετευτικό σύστημα του Δήμου Θάσου, β) Εξάμηνη αναστολή εισπράξεως οφειλών, γ) Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο και αναβάθμιση

αντιπλημμυρικών έργων (θεομηνία 2019), καθώς και εξασφάλιση 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις πλημμύρες του 2020.

 

5. Επιχορήγηση Δήμου Θάσου με 198.400 ευρω για εργασίες αποκατάστασης δικτύου ύδρευσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

6. Επιχορήγηση Δήμου Θάσου με 37.200 ευρώ για κατασκευή προβλήτα λιμένα στο Βαθύ Θάσου.

 

7. Ένταξη Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου σε πρόγραμμα βιολογικής μελισσοκομίας.

 

8. Τροπολογία για διόρθωση σφαλμάτων στους Σ.Α.Ο. Θάσου (κατόπιν σχετικής ερώτησής μου).

 

Πεπραγμένα Γιάννη Πασχαλίδη: Τουρισμός

 

1. Διοργάνωση τηλεδιασκέψεων με επίκεντρο τον τουρισμό και τις προϋποθέσεις λόγω των περιορισμών της πανδημίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί επαγγελματίες καθώς και οι αρμόδιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί (Άνοιξη 2020).

 

2. Θέλοντας να συνδράμω στην προσπάθεια των επαγγελματιών τουρισμού να προσελκύσουν απρόσκοπτα όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες την άνοιξη του 2021, πήγα αρκετές φορές στα σύνορα της Νυμφαίας προκειμένου να προσπαθήσω επί τόπου να λύσω τα ζητήματα που δημιουργούνταν, σε συνεργασία με ανώτατα στελέχη της Κυβέρνησης (προϋποθέσεις εισόδου, κλιμάκια ΕΟΔΥ, σχετικοί 

έλεγχοι).

 

4. Εξασφάλιση ρουμάνικων τηλεοπτικών μέσω για προβολή της Θάσου και της Καβάλας με την αρωγή του τότε Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

 

5. Συνεργασία με Υπουργείο Τουρισμού, Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης για επίσκεψη 49 νέων Ελλήνων στη Π.Ε. Καβάλας.

 

6. Λύση στο ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων Π.Ε. Καβάλας (Απρίλιος 2023).”