γράφει ο

Τάσος Καρασαββόγλου* 

 

Είναι ανάγκη η χώρα μας να αλλάξει πορεία. Κανένας από εμάς δεν αξίζει 

 

  • να βλέπει θεσμούς και δημόσιες υπηρεσίες να ασφυκτιούν υπό την εποπτεία έως ασφυκτικό έλεγχο του ίδιου του Πρωθυπουργού, να λαμβάνουν χώρα παρακολουθήσεις και υποκλοπές συνομιλιών ακόμη και υπουργών της κυβέρνησης,

 

  • να διαπιστώνει ότι η λογική των δικών μας παιδιών αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του, τρομάρα τους, επιτελικού κράτους,

 

  • να διαπιστώνει ότι γίνονται απίστευτου μεγέθους προσλήψεις (βλέπε πανεπιστημιακή αστυνομία, αστυνομία γενικώς, σώματα ασφάλειας) όταν είναι προφανείς και πιεστικές οι ανάγκες σε τομείς όπως υγεία, πρόνοια, παιδεία κτλ..

 

  • να βλέπει να ιδιωτικοποιούνται τμήματα της δημόσιας διοίκησης (πχ ΕΦΚΑ) χωρίς λόγο και αιτία, να βλέπει ότι καταρρακώνονται τα δημόσια νοσοκομεία και να αποκλείονται από τα πανεπιστήμια κάθε χρόνο 20 χιλιάδες φοιτητές,

 

  • να κατασπαταλώνται δημόσιοι πόροι λες και είναι δικοί τους και τέλος 

 

  • να νιώθει ότι οι οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης συντρίβουν την αγοραστική του δύναμη, μεγεθύνουν τις ανισότητες, διογκώνουν το δημόσιο χρέος και οδηγούν τους κατοίκους της μισής Ελλάδας στο να χρωστούν.

 

 

Η χώρα και οι πολίτες της έχουν ανάγκη από ανάσες αντικειμενικής πληροφόρησης και δημοκρατίας, αναζητούν πολιτικές που θα τους δίνει το μερίδιο της ανάπτυξης που δικαιούνται, θέλουν μια κοινωνία που δεν διακρίνεται από τη λογική των αποκλεισμών και σε κάθε περίπτωση θέλουν να δουν να πρυτανεύει η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη παντού.

 

Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα του τόπου την επόμενη κιόλας ημέρα. Θέτει, ωστόσο, τις βάσεις για να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη.

 

Στο πλαίσιο βελτιώνεται η εισοδηματική κατάσταση κυρίως των χαμηλών τάξεων με την ενίσχυση των μισθών και την ταυτόχρονη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων και της ακρίβειας, ρυθμίζονται χρέη και προστατεύεται η πρώτη κατοικία, η επαγγελματική στέγη και η αγροτική γη, βελτιώνεται το προστατευτικό πλαίσιο της εργασίας, ενισχύεται ο δημόσιος ρόλος του τραπεζικού συστήματος, στηρίζεται ενεργά και ουσιαστικά ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας και της παιδείας, υποστηρίζονται οι νέοι, τα ΑμεΑ και οι μητέρες και ενισχύεται ο αξιοκρατικός/λογοδοτικός χαρακτήρας του κράτους.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλείται να κυβερνήσει ουσιαστικά πρώτη φορά, πρώτη φορά χωρίς τους ασφυκτικούς και εν πολλοίς εγκληματικούς περιορισμούς των δανειστών και ζητά την ψήφο των πολιτών προκειμένου να ξεδιπλώσει τις πολιτικές του χωρίς αυτούς. Εμείς λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματικά πιστεύουμε ότι με αυτόν στην διακυβέρνηση η Ελλάδα θα είναι αλλιώς και ότι θα διαμορφώσουμε συνθήκες για καλύτερη ζωή και περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια και αξιοκρατία. Αυτά ζητούν οι πολίτες από το πολιτικό σύστημα και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους τα παράσχουμε.

 

*Ο Τάσος Καρασαββόγλου είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ