Την Τρίτη (16/05), στα βήματα του Αποστόλου Παύλου “περπάτησαν” μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καβάλας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης, για τη δεύτερη περιοδεία του Αποστόλου Παύλου και την καθοριστική πρώτη επίσκεψή του στους Φιλίππους για την διάδοση του Ευαγγελίου.

 

Σχετική ανακοίνωση του 5ου Γυμνασίου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου «περπάτησαν» οι μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης του 5ου Γυμνασίου Καβάλας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης, που υλοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, για την δεύτερη περιοδεία του Αποστόλου Παύλου και την καθοριστική πρώτη επίσκεψή του στους Φιλίππους για την διάδοση του Ευαγγελίου.

 

Οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, προσέγγισαν την τοπική ιστορία μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών και σε ρόλο ξεναγού, εξιστόρησαν στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα στους παριστάμενους τα γεγονότα που σχετίζονται με την άφιξη του Αποστόλου Παύλου στη Νεάπολη το 49 μ.Χ., τη σύσταση της πρώτης Εκκλησίας - ως σώμα Χριστού - στους Φιλίππους, τη φυλάκιση του Αποστόλου Παύλου και τη βάπτιση της πρώτης Ευρωπαίας γυναίκας Χριστιανής, της Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας.

 

Στη διδακτική επίσκεψη του σχολείου μας συμμετείχε επίσης ομάδα 18 μαθητών και μαθητριών Β΄ Γυμνασίου και 2 καθηγητριών από το σχολείο ZákladnáŠkolaJozefaHoráka της πόλης BanskáŠtiavnica (Σλοβακία) που από τις 11 Μαΐου 2023 βρίσκονται στην Καβάλα. 

 

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning και υλοποιούν πρόγραμμα δραστηριοτήτων με αντίστοιχη ομάδα της Β’ Γυμνασίου του 5ου Γυμνασίου με θέμα την «Πολιτιστική Κληρονομιά».

 

Οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου με τη συμμετοχή και την ενεργό δράση στην εκπαιδευτική δράση προσέγγισαν τη γνώση με τη βιωματική εμπειρία της μάθησης και συνέδεσαν την τοπική ιστορία με τη θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά.”