Συνάντηση εργασίας είχε το πρωί της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου 2015 η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, με τους τρεις νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Ηλία Ιωαννίδη και Αλεξάνδρα Τσανάκα. Οι τρεις νέοι εκπρόσωποι της Καβάλας στο Κοινοβούλιο επισκέφθηκαν τη δήμαρχο μετά από δική τους πρωτοβουλία προκειμένου να έχουν μια πρώτη επίσημη ενημέρωση για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Καβάλας.

Η δήμαρχος υποδέθηκε με εγκαρδιότητα τους τρεις βουλευτές και τους ευχήθηκε κάθε δύναμη στο έργο τους. Καλωσορίζοντάς τους στο δημαρχείο, τούς τόνισε ότι πρόθεση της ίδιας είναι να υπάρξει μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Καβάλας ώστε με εγκεκριμένες αποφάσεις από ένα επίσημο θεσμοθετημένο συλλογικό όργανο οι τρεις βουλευτές να έχουν ένα ισχυρό χαρτί διεκδίκησης στα χέρια τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η δήμαρχος στην αναπτυξιακή ταυτότητα που πρέπει ν’ αποκτήσει ο Δήμος Καβάλας υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να τεθούν προτεραιότητες και από κοινού οι τοπικοί φορείς να συναποφασίσουν θέτοντας τους απαραίτητους στόχους. Αναφέρθηκε ακόμα στις συνεχείς διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας από την κεντρική διοίκηση όπως η παραχώρηση του στρατοπέδου Κωτσάλου και του κτιριακού συγκροτήματος του παλιού νοσοκομείου. Μάλιστα, σημείωσε, με έμφαση, ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε να γίνουμε η πίσω αυλή των πολυκατοικιών του στρατού, εμείς θέλουμε το στρατόπεδο για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο και να το προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία και τη νεολαία μας». Ενώ αναφερόμενη στην καθυστέρηση της παραχώρησης του κάτω νοσοκομείου είπε ότι αυτή οφείλεται σε ορισμένους «χαρτογιακάδες» της Αθήνας που δεν γνωρίζουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Στο επίκεντρο της κουβέντας που είχε η δήμαρχος με τους τρείς νέους βουλευτές βρέθηκαν επίσης θέματα όπως η όδευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP, η πιθανή εγκατάσταση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και η σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορικού λιμένα «Φίλιππος Β’» με τους Τοξότες.

Τους τρεις νέους βουλευτές συνεχάρη επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, που βρέθηκε στο γραφείο της δημάρχου σήμερα το πρωί και με την οποία νωρίτερα είχε συνάντηση εργασία μαζί της.