Στη μεγάλη διοργάνωση Piano City, η οποία αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Αθήνα, μετέχει ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας Αθανάσιος Παρμενίδης. 

 

Ο Καβαλιώτης μουσικός μαζί με άλλους ταλαντούχους πιανίστες, θα παρουσιάσει ένα house concert διάρκειας μίας ώρας, το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Ωδείο ΑΛΦΑ στην Αθήνα. 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Ο Αρχιμουσικός της Αθανάσιος Παρμενίδης στην μεγάλη διοργάνωση Piano City Athens.

 

Στην μεγάλη διοργάνωση Piano City, η οποία αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Αθήνα, μετέχει ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας Αθανάσιος Παρμενίδης. 

 

Ο Καβαλιώτης μουσικός επιλέχτηκε μαζί με άλλους ταλαντούχους πιανίστες, προκειμένου να παρουσιάσει ένα

house concert διάρκειας μίας ώρας, το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Ωδείο ΑΛΦΑ, το οποίο βρίσκεται στην οδό 3 ης Σεπτεμβρίου 130 στην Αθήνα. 

 

Ο Θανάσης Παρμενίδης θα παρουσιάσει ένα κονσέρτο εστιασμένο σε κομμάτια έντεχνα, κινηματογραφικά και κλασικής ποπ σε έναν ιδιαίτερο και νοσταλγικό συνδυασμό.

 

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και σε άλλες μητροπόλεις. 

 

Στο Piano City Athens η μουσική δεν περιμένει το κοινό, αλλά απλώνεται στις πλατείες, στα σπίτια των ανθρώπων και σε

αντισυμβατικούς χώρους. 

 

Οι ήχοι του πιάνου διαχέονται και μεταβάλλουν ολόκληρο το αστικό τοπίο. Το Piano City Athens μέσω του πιάνου φέρνει κοντά ανθρώπους όλων των τάξεων και ενδιαφερόντων, μέσω της μουσικής σε πολύ προσωπικό επίπεδο. Στο Piano

City Athens, 70 βιρτουόζοι του πιάνου και ερασιτέχνες, επιλεγμένοι από καλλιτεχνική επιτροπή, θα ανοίξουν τα σπίτια και τις καρδιές τους στο ευρύ κοινό. 

 

Θα επιδείξουν τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους δίνοντας μικρές συναυλίες πιάνου στα σπίτια τους με ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από το κλασικό έως το σύγχρονο ρεπερτόριο. 

 

Οι λάτρεις, καθώς και το ευρύτερο κοινό, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν αυτές τις μελωδικές εμπειρίες.

(Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 210.72.98.930)

 

Βιογραφικό Σημείωμα του Αθανασίου Παρμενίδη

 

Ο Θανάσης Παρμενίδης γεννήθηκε στην Καβάλα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και αργότερα σαξοφώνου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης και στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με το Πτυχίο Σαξοφώνου. 

 

Είναι κάτοχος, επίσης, πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης και Φυγής και από τον Ιούνιο του 2011 είναι διπλωματούχος Σύνθεσης. 

 

Επίσης, έχει παρακολουθήσει κύκλο μαθημάτων διεύθυνσης ορχήστρας στη Θερινή Ακαδημία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα.

 

Από το 2003 έχει τη θέση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, έχοντας θητεύσει σε αυτήν ως σαξοφωνίστας για πάνω από μια δεκαετία έως την προαγωγή του.

 

Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Έχει διδάξει για πολλά χρόνια θεωρητικά και σαξόφωνο στο Δ.Ω.Κ. ενώ διηύθυνε και σύνολο σαξοφώνων λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες συναυλίες.

 

Η Φιλαρμονική, υπό την διεύθυνση του, έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες συναυλίες.

 

Ιδιαίτερα ξεχωριστή υπήρξε η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κάστρο της πόλης το 2014 όπου η φιλαρμονική συνεργάστηκε με την σπουδαία δημιουργό ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ καθώς επίσης και οι συναυλίες στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΩΝ αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. 

 

Έχει εργαστεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Καβάλας, καθώς και στα Μουσικά Σχολεία Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια μουσικής ως εκπαιδευτικός.

 

Ως πιανίστας εργάζεται πάνω από δύο δεκαετίες και έχει εμφανιστεί στο αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων (Βασιλική Α΄) και στο φρούριο της πόλης της Καβάλας σε εκδήλωση του Δημοτικού ωδείου Καβάλας “νότες με Πανσέληνο” καθώς επίσης και σε διάφορες εκδηλώσεις του ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.”