H Energean στηρίζει τη μουσική διοργάνωση «Άδοντες και Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» και μετά από σχετικό αίτημα του Μουσικού σχολείου Καβάλας, το οποίο αποτελεί έναν εκ των διοργανωτών, θα είναι χορηγός της διοργάνωσης.

 

Σχετική ανακοίνωση της Energean αναφέρει τα εξής:

 

“Την καθιερωμένη μουσική διοργάνωση «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...», η οποία πραγματοποιείται για 7η φορά στην Καβάλα, στηρίζει ως Μέγας Χορηγός η Energean, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, το οποίο αποτελεί έναν εκ των διοργανωτών.

 

Πρόκειται για ένα μουσικό τετραήμερο που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 5 Μαΐου έως και την Δευτέρα 8 Μαΐου, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν έργα της ευρωπαϊκής και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στο μνημειώδες έργο «Ύμνος στην Αγάπη» του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος χρησιμοποίησε ως ορμητήριο για τη διδασκαλία του στην Ελλάδα την πόλη της Καβάλας.

 

Κεντρική θέση στο φετινό εγχείρημα θα έχει το μουσικό έργο «Ύμνος της Αγάπης» του Πολωνού συνθέτη Zbigniew Preisner, ενώ στις εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος περίπου 1.500 μαθητές από 24 μουσικά σχολεία από την Ελλάδα καθώς και από 4 εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, που θα παρουσιάσουν έργα σε επιλεγμένους χώρους και τους ναούς της πόλης της Καβάλας καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

 

Επίσης, θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες.

 

Με αφορμή τη στήριξη της πολύ σημαντικής αυτής διοργάνωσης, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα δήλωσε τα εξής:

 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποτελούμε μέρος αυτού του κορυφαίου για την περιοχή της Καβάλας πολιτιστικού δρώμενου. 

 

Οι «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» έχουν καθιερωθεί ως μία διοργάνωση που διευρύνει την μακρά πολιτιστική παράδοση της Καβάλας και ενισχύει ακόμη περισσότερο το προφίλ της ως περιοχής που μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς και εξαιρετικής ποιότητας. 

 

Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης, την οποία έχουμε την πρόθεση να στηρίξουμε και στο μέλλον».

 

Μαζί με το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, διοργανωτές των φετινών εκδηλώσεων «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» είναι ο Δήμος Καβάλας (Δημωφέλεια), η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.”