Μέχρι και αύριο Σάββατο 6 Μαΐου θα διαρκέσει ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου που φέτος πραγματοποιείται στην Καβάλα στη μεγάλη Λέσχη.
Κριτές δοκιμάζουν ελαιόλαδα που έχουν αποσταλεί από διάφορες χώρες του κόσμου.
Τα βραβεία θα απονεμηθούν στην Αθήνα.
Ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC) πραγματοποιείται στην Καβάλα από τις 4 έως τις 6 Μαΐου.
Στο διαγωνισμό θα βραβευτούν, μετά από αξιολόγηση, τα καλύτερα ελαιόλαδα βάσει των ποιοτικών κριτηρίων του Διεθνούς Γραφείου Ελαιοκομίας (International Olive Council, IOC).
Στον διαγωνισμό συμμετέχουν πάνω από 520 ελαιοπαραγωγοί απ’ όλον τον με την αποστολή δειγμάτων, χωρίς τη φυσική τους παρουσία, μεταξύ των οποίων παραγωγοί από την Καβάλα τη Θάσο, και από το Παγγαίο.