Από τις 10 ως τις 14 Μαΐου η «καρδιά» του Ωδείου «Νεάπολις» θα χτυπά στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην πόλη Βielsk-Podlaski καθώς μαθητές και καθηγητές του θα ταξιδέψουν ως καλεσμένοι του Πολωνικού Ωδείου “ Panstwowa Szkola Muzyczna I stopnia w Bielsku Podlaskim”, που φέτος κλείνει και γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του.

 

Η πρόσκληση έγινε μέσω του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου «Νεάπολις» Κρίστοφερ Μπάκα, ο οποίος είναι πάντα ανοιχτός σε νέες προτάσεις, ταξίδια, σεμινάρια και γενικά οτιδήποτε προάγει τον πολιτισμό και την αισθητική των μαθητών και των καθηγητών του ωδείου.

 

Σε αυτές τις τέσσερις ημέρες θα διεξαχθούν σεμινάρια και  συναυλίες τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την πολωνική σε σχολεία και Ωδεία γειτονικών πόλεων.

 

Ο χρόνος παραμονής θα εμπλουτιστεί με ξεναγήσεις στην όπερα και παρακολούθηση συναυλιών καθώς και ξεναγήσεις στα απαράμιλλης ομορφιάς δάση της Πολωνικής γης.

 

Η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» προχωρά  στην αδελφοποίηση των δύο Ωδείων και εύχεται αυτή η ενέργεια να είναι η αρχή μιας συναρπαστικής εμπειρίας για μαθητές και καθηγητές.

(δελτίο Τύπου)