Υποψήφιος για δεύτερη φορά με το Μέρα25 o υποψήφιος βουλευτής στο νομό Καβάλας Μιχάλης Μακαρίου μίλησε στον KavalaNews 102,8 και τον Τάσο Αποστολίδη για τα όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη και το σύστημα Δήμητρα.

 

Όπως είπε, το σύστημα Δήμητρα αφορά στις καταθέσεις των πολιτών και των επιχειρήσεων να υπάρχει ένα άλλο τραπεζικό σύστημα από το υπάρχον για να μην κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε πιθανή χρεωκοπία.

 

Είπε πως το παράλληλο αυτό σύστημα αποτελούσε και το 2019 πρόταση του Μέρα25, ενώ όπως λέει έχει κατατεθεί και στη Βουλή πρόταση νόμου. «Δεν ξέρω γιατί το επαναφέρει αυτό ο κ. Μητσοτάκης. Προφανώς το κάνει για να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μία δική μας πρόταση για να ενισχύσουμε το τραπεζικό μας σύστημα, είναι μια ασπίδα προστασίας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», είπε.

 

Τόνισε πως αν μπει κάποιος στον κόσμο να παρακολουθήσει τις βασικές παρεμβάσεις του κ. Βαρουφάκη καταλαβαίνει ότι δεν αντιευρωπαϊστής απλώς έχει μια διαφορετική προσέγγιση για τη λειτουργία της Ευρώπης.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στον KavalaNews 102,8