γράφει ο

Μιχάλης Λυχούνας

 

Είναι ηλίου φαεινότερο πως η ανεπάρκεια της Μέτ(ρ)ιας διοίκησης της Περιφέρειας (με όλες τις τερατογενέσεις και τους αλλαξοπιστίσαντες επί χρήμασι) δε μπορεί πέντε μήνες πριν τις εκλογές να δείξει τίποτε άλλο παρά τη γύμνια της. 

 

Από τον Απρίλιο για Σεπτέμβριο (μέρες πριν τις εκλογές δηλαδή) δεν προετοιμάζεις ούτε έναν καλό γάμο, όχι ένα βαρύ συνέδριο! 

 

Ελπίζω πως ήταν η φωνή της μητρόπολης που λειτούργησε και για την αποφυγή της ιλαροτραγωδίας το ονόμασαν προσυνέδριο! Ας κάνουν και ένα προ-προ συνέδριο να έρθουν τρεις άνθρωποι και να βγάλουν τις φωτό που θέλουν. 

 

Ενημερώνω για ακόμη μια φορά πως η βαφή των αυγών δεν κυκλοφορεί σε ΑΕΡΙΑ κατάσταση! Και επιτέλους ας πάψουν να αερολογούν. Δυστυχώς και ο νυν μητροπολίτης, στην ηγεσία της τοπικής εκκλησίας αρκετά χρόνια πια! (με την ευκαιρία, πρέπει επιτέλους να εκδοθεί και ο τόμος με τα πρακτικά του συνεδρίου για τους Φιλίππους επί μακαριστού, θα στριφογυρίζει στον τάφο του!) έχει πλέον μερίδιο ευθύνης. 

 

Η αξιοποίηση του χώρου των Φιλίππων και του κοσμήματος που φθείρεται από την αχρηστία του, του συνεδριακού κέντρου είναι πολύ σοβαρότερη υπόθεση για να γίνεται φωτογραφικό ενσταντανέ Μετ(ρ)ίων! 

 

Ο σεβασμιώτατος αργεί πλέον πολύ και είναι απογοητευτικό. Απαιτείται όραμα, προγραμματισμός μακροχρόνιος, αξιοπιστία παραγόντων και προγράμματος και εξασφάλιση πόρων. Τίποτε από αυτά δεν υπάρχει! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! 

 

Το χειρότερο, υπάρχει παχυλή άγνοια που καταντά επικίνδυνη.  Τι θα πει συνέδριο για θρησκευτικό τουρισμό; Θα συζητηθεί ο θρησκευτικός τουρισμός ως θέμα; Ή μήπως στο κακοδιατυπωμένο δελτίο τύπου, εννοούν πως θα μετασχηματιστεί το εν υπνώσει φθειρόμενο συνεδριακό σε ζωντανό επιστημονικό και συνεδριακό κύτταρο;    

 

Πως συσχετίζεται το πρώιμο οθωμανικό τέμενος, νυν Ι.Ν. Αγ. Νικολάου με το συνεδριακό της Λυδίας; Ποιες είναι οι συνεδριακές - επιστημονικές προτάσεις της Ι.Μ. Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου για να γίνει η περιοχή κέντρο θεολογικών, ιστορικών και κοινωνικών συζητήσεων; Τα μάρμαρα στον Αγ. Νικόλαο κακέκτυπα βενετικών ναών; 

 

Η Μητρόπολις να διατηρήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά της και χωρίς να παρασύρεται από ή για φωτογραφίες ας προετοιμαστεί καλύτερα μπας και βάλει μυαλό στους μέτ(ρ)ιους που μας έλαχαν! 

 

Εικόνα για θρησκευτικό τουρισμό απολαύστε!