Η δημοτική παράταξη “Η Καβάλα Μπροστά” ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Δέσποινας Καλαμούκη.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει τα εξής:

 

Η Δέσποινα Καλαμούκη συστρατεύεται ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Γεννήθηκε στην Καβάλα, όπου μεγάλωσε και μένει μόνιμα. Είναι απόφοιτη λυκείου και ιδιωτικής σχολής γραμματέων. Παρακολούθησε σεμινάρια ψυχολογίας, συμβουλευτικής, θεατρολογίας, θεατρικού παιχνιδιού-ψυχοδράματος και δραματοθεραπείας, ως μέλος της Ακαδημίας Πολιτών Καβάλας. 

 

Επίσης, με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, παρακολούθησε σεμινάρια με θέματα παραδοσιακού πολιτισμού (Πρόγραμμα Λαογραφίας) και αξιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς. Διδάχθηκε αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, καθώς και βυζαντινή μουσική για 4 έτη από τον μακαριστό ιερέα Χαράλαμπο Νεοχωρίτη.

 

Εργάσθηκε στο λογιστήριο της βιοτεχνίας ΔΕΛΦΙΝΙ ΕΠΕ. Σήμερα, η Δέσποινα συνεχίζει την ενασχόλησή της ως ερευνήτρια λαογραφικού υλικού, ιδιαιτέρως της Θάσου, ως χορεύτρια, χοροδιδασκάλισσα και τραγουδίστρια και από το 2014 ως συγγραφέας μικρών θεατρικών έργων, με βάση παραδοσιακά θέματα που επιλέγει κάθε χρόνο για τις Ετήσιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, τις οποίες επιμελείται πλήρως.

 

Είναι Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας. Επίσης, το 2015 έγινε αποδεκτή η

πρότασή της για την έκδοση ετήσιων ημερολογίων με παραδοσιακά θέματα της Θάσου.

 

Στις 14 Οκτωβρίου 2022 έκλεισε 50 έτη συμμετοχής σε άπειρα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και σε αξιόλογες λαογραφικές εκδηλώσεις με σημαντικούς δασκάλους και τραγουδιστές. 

 

Μέσα από τη βιωματική εμπειρία της εφοδιάστηκε με γνώσεις

της ελληνικής παράδοσης και είναι περήφανη που συμβάλλει στη διατήρηση, προβολή και διαιώνισή της, διδάσκοντας σε σεμινάρια, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. Βασίλη Δημητρόπουλο, σε πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους της Καβάλας, της Θάσου, της Χρυσούπολης, του Παγγαίου, καθώς και σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας.

 

Το 1995 η Δέσποινα δέχθηκε το καλύτερο δώρο ζωής από μαθήτριές της, τον Ιάσωνα, έναν υπέροχο μικρόσωμο σκύλο και τότε ξεκίνησε να φροντίζει αδέσποτα ζώα, υιοθετώντας ακόμη τρία κακοποιημένα αδέσποτα. Καθημερινά εισπράττει ανιδιοτελή αγάπη και ευγνωμοσύνη από τους τετράποδους φίλους της.

 

Πιστεύουμε ότι η αδιάλειπτη και με πραγματική αυτοθυσία συνεισφορά της στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης μας, καθώς και η εξαιρετικά σημαντική συμβολή της στη διατήρηση της λαϊκής παράδοσης της περιοχής μας, σε συνδυασμό με τον δυναμικό χαρακτήρα και την αδέσμευτη προσωπικότητά της, θα συμβάλουν τα μέγιστα στην εφαρμογή του προγράμματός μας για την αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε όλη την έκταση του Δήμου Καβάλας, καθώς και στη χάραξη μιας νέας πορείας στις σχέσεις του Δήμου Καβάλας με τους πολιτιστικούς και συνοικιακούς συλλόγους της περιοχής μας. Δέσποινα, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.”