«Λυγίζει» από τα χρέη η ΚΡΕ.ΚΑ, όπως αναφέρει ο typosthes.gr. 

 

Η ΚΡΕ.ΚΑ, (Κρεατοπαραγωγική Καβάλας), μία εταιρεία με ιστορία στη βόρεια Ελλάδα, με έτος ίδρυσης το 1971, ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ότι έλαβε γραπτή ενημέρωση από την “doValue Greece” η οποία διαχειρίζεται τα ληξιπρόθεσμα τραπεζικά δάνειά της, με την οποία της γνωστοποιήθηκε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις διαμόρφωσης και υποβολής πρότασης λύσης ρύθμισης ή οριστικής διευθέτησης των τραπεζικών οφειλών της εταιρείας και ότι οι πιστώτριες τράπεζες επιφυλάσσονται να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες για την είσπραξη των απαιτήσεων τους.

 

Η εταιρεία σημειώνει ότι, σε περίπτωση που οι τράπεζες αποφασίσουν να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων τους, η συνέχιση δραστηριότητας της, θα καταστεί αδύνατη καθώς δεν διαθέτει επαρκή ρευστότητα για την ολοσχερή εξόφληση των οφειλών της. Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις προς υποβολή στην doValue με σκοπό την διευθέτηση των οφειλών προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η συνέχιση της δραστηριότητας της.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω η διοίκηση της ΚΡΕ.ΚΑ. ανακοινώνει ότι αναβάλλεται η κατάρτιση και δημοσίευση της Ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση που λήγει στις 31/12/2022, μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος.

 

Σημειώνεται πως όπως αναφέρεται στην έκθεση εξαμήνου του 2022, λόγω της απεικόνισης των ληξιπρόθεσμων μακροπροθέσμων δανείων στο βραχυπρόθεσμο μέρος των τραπεζικών υποχρεώσεων, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονταν κατά την 30/6/2022 σε ποσό 36,6 εκατ. ευρώ, ενώ το κυκλοφορούν ενεργητικό σε ποσό € 5,7 εκ.ευρώ, με συνέπεια το κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας να εμφανίζεται αρνητικό κατά ποσό 30,90 εκατ.ευρώ.

Πηγή: typosthes.gr