Σε πρόγραμμα Erasmus συμμετέχει το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας, στο οποίο εκπαιδευτικοί από τη Γερμανία και τη Γαλλία διδάσκουν στους μαθητές του σχολείου.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου:

 

Το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας,  πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε με επιτυχία το τριετές Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο “LI(EU)X”.

 

Ανάμεσα στα 5 σχολεία – εταίρους ήταν το Carls Gymnasium του Μονάχου. Σε συνέχεια της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας, μεταξύ 20 και 31 Μαρτίου επισκέφθηκε και πραγματοποίησε 15θήμερο πρόγραμμα Job Shadowing η καθηγήτρια μουσικής του γερμανικού σχολείου κ. Cornelia Croneisl.

 

Η εκπαιδευτικός παρακολούθησε και συμμετείχε στην προετοιμασία και στον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου και δίδαξε τεχνική και ερμηνεία παιδικών τραγουδιών στους μαθητές της σχολικής χορωδίας.

 

Συνεργάστηκε με τους εκπαιδευτικούς μουσικής κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο και γερμανικών κ. Γεωργία Τριανταφυλλίδου και συμμετείχε σε βιωματικά εργαστήρια μουσικής ιστορίας και παιδαγωγικών παιχνιδιών στα αγγλικά και στα γερμανικά με τους μαθητές του σχολείου.

 

Την εβδομάδα 3 -7 Απριλίου παρακολούθησαν μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας οι κκ. Anne Marie Noujarede Guerin και Isabelle Figeac από το σχολείο OGEC Ensemble Jeanne d'Arc St Joseph του Bordeaux. Συγκεκριμένα παρακολούθησαν, ανάμεσα σε άλλα, εργαστήρια Συναισθηματικής και Κοινωνικής Αγωγής βασισμένα σε αρχαίους ελληνικούς μύθους, διδασκαλίες Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με τη μέθοδο του Readers Theater, μαθήματα Artful Thinking, σχετικά με την πρόσληψη θεμάτων από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και εργαστήρια κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών με αρχαιογνωστικό περιεχόμενο.

 

Υπεύθυνη για την οργάνωση των μαθημάτων που παρακολούθησαν οι γαλλίδες φιλόλογοι ήταν η κ. Λιατσοπούλου Ανδριανή.

(δελτίο Τύπου)