Δραματική είναι η αύξηση της κίνησης των οχημάτων μέσα από τη Νέα Καρβάλη λόγω της λειτουργίας των διοδίων στην Άσπρη Άμμο.

 

Από την ημέρα που τα διόδια τέθηκαν σε λειτουργία οι οδηγοί δεν προτιμούν πλέον να κινούνται επάνω στην Εγνατία Οδό για να αποφύγουν το τέλος διέλευσης.

 

Όπως λένε οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης έχουν κάνει όλες οι κινήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για να σταματήσει το φαινόμενο καθώς από την αυξημένη κίνηση είναι ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.

 

Ανάμεσα στις προτάσεις που έκαναν ήταν να εξαιρεθούν από την καταβολή τέλους διέλευσης από τα διόδια οι κάτοικοι του νομού Καβάλας. Το αίτημα απορρίφθηκε από τον τέως υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη ο οποίος προώθησε το αίτημα των κατοίκων στον υπουργό επίκειται η πώληση της Οδού Εγνατία.

 

Επιπλέον η αστυνόμευση στην περιοχή δεν επαρκεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Το μόνο ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι να τεθεί σε λειτουργία μόνιμο ραντάρ ελέγχου της ταχύτητας μέσα από τη Νέα Καρβάλη.