Η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας σε ανακοίνωση της αναφέρει πως την Τρίτη (04/04), έγιναν συλλήψεις διαρρηκτών αλλά και ενός πολίτη που είχε στην κατοχή του αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε αμπούλα αερίου και 90 μεταλλικά σφαιρίδια.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

 

“Συνελήφθη την 4-4-2023 το βράδυ στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εντόπισαν και κατάσχεσαν 1 αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε αμπούλα αερίου και 90 μεταλλικά σφαιρίδια. 

 

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Συνελήφθησαν την 4-4-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας δύο ημεδαποί, διότι όπως διαπιστώθηκε νωρίτερα από κοινού με τρίτο ημεδαπό δράστη ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, διέρρηξαν μία οικία στην πόλη της Καβάλας αφαιρώντας από το εσωτερικό της μία τσάντα που περιείχε χρηματικά ποσά, κάρτες τραπέζης και προσωπικά έγγραφα.”

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ένας συλληφθείς δράστης χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καβάλα διέρρηξε επιχείρηση αφαιρώντας από το εσωτερικό της χρηματικό ποσό, ενώ επιπλέον τη 1-4-2023 επιχείρησε να διαρρήξει μία οικία στην ίδια πόλη χωρίς να τα καταφέρει. 

 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.”