Στα προβλήματα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Νηπιαγωγείου Πρίνου αναφέρεται η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου με ανακοίνωση της. 

 

Αναλυτικά αναφέρει:

 

Τον Οκτώβρη του 2008 εγκαινιάστηκε το Διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πρίνου. Βασιζόμενοι  σε έγγραφα που υποβλήθηκαν από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου, ζητούσαμε να πραγματοποιηθούν έργα στους παρακείμενους δρόμους, ώστε να παρέχεται ασφάλεια στους μαθητές του Νηπιαγωγείου. Πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχουν φρεάτια και αρκετοί παράδρομοι είναι χωματόδρομοι. Εξάλλου, δεκάδες αυτοκίνητα διέρχονται καθημερινά πέριξ του Νηπιαγωγείου, για προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων αλλά και των περιοίκων. 

 

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η περιοχή παρουσιάζει σημαντική ανοικοδόμηση. Ωστόσο, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016 ακολούθησαν πλημμύρες, με αποτέλεσμα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νηπιαγωγείου να υποστεί ζημιές. Δυστυχώς, όλη η περιοχή στερείται αναπτυξιακών έργων, παρ’όλο που λειτουργεί το Νηπιαγωγείο εδώ και 15 χρόνια.

 

Παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο να πλημμυρίζει η περιοχή με μία μόνο βροχόπτωση και δεν παρέχεται καμία ασφάλεια για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής.

 

Καταθέτουμε ερώτημα στη Δημοτική Αρχή:

α) αν έχει λάβει γνώση του προβλήματος και

β) τι προτίθεται να κάνει για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χρυσάφης Νίκος 

Κυριατζίδου Πανάρετου Χαρίκλεια 

Λαμπρινίδης Λάμπρος

(δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης)