Από τις 16 έως και τις 19 Μαρτίου το Μουσικό σχολείο Καβάλας βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις υψηλού κύρους και σημασίας.

 

Σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

 

“Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας πραγματοποίησε κατά την 16η έως την 19 η Μαρτίου εκπαιδευτικό και προσκυνηματικό ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη και έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις υψηλού κύρους και σημασίας.

 

Κατά την 17η Μαρτίου δεκαμελής αντιπροσωπεία μαθητών πλαισίωσε τους Πατριαρχικούς Χορούς κατά την τέλεση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Παναγίας των Βλαχερνών υπό την χοροστασία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και στη συνέχεια η Παραδοσιακή Χορωδία του σχολείου απέδωσε προς τιμή του και για την συμπλήρωση τριακονταετίας στον Οικουμενικό θρόνο της Ορθοδοξίας παραδοσιακά τραγούδια, ενώνοντας τις φωνές της με τους μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Τρίκαλων και του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας. 

 

Τέλος έψαλαν την Τρίτη Στάση των Χαιρετισμών στο Ναό της Παναγίας της Μουχλιώτισσας στο Φανάρι χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Μητροπολίτη Αλικαρνασσού κ. Ανδριανού. 

 

Επίσης επισκέφθηκε τα δυο ελληνικά εκπαιδευτήρια του Ζάππειου Παρθεναγωγείου και της Μεγάλης του Γένους Σχολής, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους τους και ήρθε σε επαφή με την εκπαιδευτική κοινότητα της Ομογένειας της Πόλης.

 

Κατά τις επόμενες ημέρες μετέβη στη Χαλκηδόνα και παρακολούθησε την ξενάγηση των εκπροσώπων της τοπικής Κοινότητας στον ιστορικό ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στην Αγία Σοφία και στο Φανάρι, όπου προσκύνησε στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ.

 

Σε όλες τις εκδηλώσεις σημαντική και υποστηρικτική ήταν η παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Δανιήλ Εμμανουηλίδη.

 

Επίσης οφείλουμε βαθιά ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο για την έγκριση της συμμετοχής μας στις παραπάνω λατρευτικές και μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και για την έμπρακτη πατρική αγάπη που επέδειξε τόσο προς τους μαθητές μας, όσο και προς τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.”