Την ανάγκη για άμεση ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να αποτελέσει το μόνο ουσιαστικό ανάχωμα απέναντι στην Αριστερά της μετριότητας και του τίποτα εξέφρασε, χθες, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Καβάλα στο πλαίσιο της περιοδείας του σε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Στους παρόντες, μεταξύ πολλών άλλων, ήταν και ο πρώην περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (νυν δήμαρχος Σάμου) Μιχάλης Αγγελόπουλος.

 

Δείτε επιπλέον φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου. 

 

 

Δείτε βίντεο

από την υποδοχή που έκαναν τοπικά στελέχη της ΝΔ της Καβάλας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πλάνα με κόσμο υπάρχουν και στην αρχή και στο τέλος του βίντεο

 

 

 

Αποσπάσματα από την ομιλία

 

«Σήμερα ξαναζούμε το ίδιο δράμα. Οι αξιολογήσεις δεν κλείνουν, η οικονομία βουλιάζει στην ύφεση, επενδύσεις δεν έρχονται, συντάξεις κόβονται, δεσμεύσεις αναιρούνται, η φορολογία αυξάνεται και η οικονομία πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο. Αυτή η εβδομάδα και η επόμενη είναι δυο πολύ κρίσιμες εβδομάδες για να κλείσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενώ προειδοποίησε ότι αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλα προβλήματα  και θα ξανανοίξει το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων.

 

«Όταν φτάνουμε στο σημείο να υπάρχει σύμβουλος Υπουργού ο οποίος διαπραγματεύεται με τρομοκράτες για να ψηφίσει η Βουλή διατάξεις που είναι ευνοϊκές γι' αυτούς καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στη χώρα. Τώρα μάθαμε όλα αυτά τα οποία υποψιαζόμασταν εδώ και πολύ καιρό», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις καταγγελίες του κ. Πανούση και θύμισε τους πολίτες ότι τον Απρίλιο του 2015 από το βήμα της Βουλής ειχε ρωτήσει τον κ. Παρασκευόπουλο γιατί το πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να ικανοποιήσει τα αιτήματα των τρομοκρατών και των αντιεξουσιαστών.

 

«Αυτός είναι ο αντίπαλός μας σήμερα. Έχουμε απέναντι μας την Αριστερά της μετριότητας και την Αριστερά του τίποτα, όπως έχει πει χαρακτηριστικά και ο κ. Πανούσης. Γι' αυτό και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι το μόνο ουσιαστικό ανάχωμα σε αυτήν την πολιτική», πρόσθεσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην ανάγκη για άμεση ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας.

 

«Οι δυο επιλογές που έχετε μπροστά σας είναι από τη μια η στασιμότητα και από την άλλη η δημιουργική ανανέωση. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει για ακόμη μια φορά να μεταθέσουμε για αργότερα στο μέλλον. Αυτό το σφάλμα το έχουμε κάνει σαν χώρα. Τώρα πρέπει να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία. Τώρα είναι η ευκαιρία και είναι υποχρέωσή μας απέναντι στον τόπο. Η εκλογή αυτή αφορά ολόκληρο τον τόπο επειδή μας κυβερνά μια Κυβέρνηση η οποία οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Τέλος ζήτησε από τους πολίτες της Καβάλας να τον στηρίξουν ώστε να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα μιλήσει ξανά στις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας. «Η Νέα Δημοκρατία από το 2004 έχει χάσει το 75% της εκλογικής της δύναμης αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι πήρε διαζύγιο από τις παραγωγικές δυνάμεις. Σήμερα υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι δημιουργικών δυνάμεων, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, νέοι αγρότες, άνθρωποι που ζουν στην πραγματική παραγωγή, οι οποίοι αισθάνονται ότι δεν εκφράζονται από κανένα κόμμα και θα έπρεπε να εκφράζονται από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο στόχος μου και γι΄αυτό είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι μπορώ να εκφράσω καλύτερα αυτούς τους πολίτες ώστε να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.