Για βιασύνη «που κρύβει άλλα πράγματα» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

 

«Η ρυθμιστική αρχή δεν είναι πανάκεια. Βλέπετε Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, βλέπετε εσείς κανένα αποτέλεσμα για τον πολίτη; Όχι, Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είδε τι έγινε σκοτώνεται ο κόσμος. Το ίδιο πράγμα θα συμβεί και με το νερό.

 

Είναι εύκολο να λέμε ότι οι Δήμοι δεν κάνουν δουλειά και ότι οι ΔΕΥΑ είναι ζημιογόνες και ότι το κράτος δεν μπορεί να τις ενισχύει. Πρέπει όμως να μας παραδειγματίζει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Σε πολιτείες που είχε ιδιωτικοποιηθεί το νερό στην Αμερική, το κρατικοποιούν πάλι.

 

Τον βιολογικό του Δάτου πιστεύετε ότι θα τον αντιμετώπιζε διαφορετικά ο ιδιώτης; Ο ιδιώτης μπορεί να το κουκούλωνε για να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος. Δεν είμαστε ενάντια στον εργολάβο πολλά έργα γίνονται από εργολάβους. Αλλιώς όμως κάνουμε εμείς τα έργα κι αλλιώς ο εργολάβος. 

 

Θα δούμε πως θα αντιδράσουμε αν θελήσουν να το συνεχίσουν. Θα συνεννοηθούμε όλοι οι δήμαρχοι αλλά κι εμείς εδώ θα κάνουμε το παν για να μην προχωρήσουν αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.