«Δραστηριοποιούμαι πολλά χρόνια σαν επιχειρηματίας στην πόλη και έχω και την όρεξη και την διάθεση να συμβάλλω για να αλλάξουν και να διαφοροποιηθούν πράγματα τα οποία χρειάζονται αλλαγή λόγω και της αλλαγής της καθημερινότητας μας», λέει στον KavalaNews 102,8 η επιχειρηματίας Πένυ Γεωργούλη μιλώντας για την υποψηφιότητας της με τον συνδυασμό του Γιάννη Κελγιώργη στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου στις 9 και 10 Μαρτίου.  

 

 

«Τα προβλήματα της αγοράς και τα προβλήματα της πόλης είναι αλληλένδετα», επισημαίνει η κ. Γεωργούλη και τονίζει ότι η πόλη έχει έχει αλλάξει ροή τις καλοκαιρινές περιόδους σε σχέση με τον τουρισμό. «Άρα σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να συμμετέχουμε κι εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος στα μαγαζιά μας για να βοηθήσουμε κι εμάς και και την τουριστική κίνηση της πόλης με την διαμόρφωση ίσως και ίσως και των δράσεων που μπορούμε να κάνουμε», τονίζει.  

 

 

Σε ερώτηση εάν η αγορά της Καβάλας πρέπει να προσαρμοστεί στα τουριστικά ωράρια όπως αυτά της Θάσου τόνισε πως αυτή η πρόταση δεν έχει συζητηθεί προς το παρόν. «Δεν ξέρω κατά πόσο είναι κάτι που μπορεί να συμβεί απλά μπορεί όμως παρόλαυτά να γίνει μία αναπροσαρμογή κάποιους μήνες με ένα τρόπο τον οποίο θα συναποφασίσουμε, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο στόχος του συνδυασμού είναι να να συμμετέχουν όλοι όσοι είναι μέλη του εμπορικού συλλόγου με ερωτηματολόγια για να μπορούμε να έχουμε μία συλλογική εικόνα του τι θέλουν τα μέλη μας και να αποφασίσουμε με βάση κι αυτό».

 

 

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την γνώμη των μελών μας για να μπορούμε να παίρνουμε τις πιο σωστές και  κατάλληλες αποφάσεις για κάθε θέμα το οποίο προκύπτει».

 

Ερωτηθείς για το κυκλοφοριακό όπως έχει διαμορφωθεί στην πόλη μετά τις αλλαγές στην πλατεία Καπνεργάτη αλλά και για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, τόνισε πως ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει ρωτηθεί από κανέναν.

 

 

«Προς το παρόν όχι, δεν έχουμε ρωτηθεί από κανέναν και ούτε είναι και κάτι το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει σε άμεσο χρόνο. Ακόμη κι αν είχαμε ερωτηθεί πρόκειται για μία κατάσταση η οποία έχει να κάνει με το Δήμο ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε συμβάλει με κάποιον τρόπο αλλά όχι δεν ρωτηθήκαμε.

 

Μάλλον είναι αργά και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λυθεί άμεσα το κυκλοφοριακό. Η περίοδος αυτή θα είναι λίγο δύσκολη το πιθανότερο είναι να πάμε σε καλοκαίρι με το εργοτάξιο ανοιχτό, μακάρι να διαψευστούμε και να μην συμβεί».

 

 

Η κ. Γεωργούλη ρωτήθηκε και για τα θέματα που πρέπει να τεθούν από τους εμπόρους στους υποψήφιους δημάρχους ενόψει των δημοτικών εκλογών τόνισε πως,

 

«είναι λίγο πρόωρο ακόμα. Η συλλογικότητα είναι κάτι πολύ σημαντικό για το συνδυασμό μας. Θα θέλαμε να συζητήσουμε με τα μέλη μας και από κει και πέρα να συναποφασίσουμε το πως θα κινηθούμε με βάση γνώμες και τις απόψεις όλων μας.

Λίγο πολύ όλοι είμαστε της ίδιας φιλοσοφίας. είμαστε όλοι άνθρωποι που έχουμε τον ίδιο σκοπό. Πιστεύω είναι ότι με βάση τα ερωτηματολόγια και τις απαντήσεις που θα πάρουμε, θα προκύψουν και τα θέματα που θα θέσουμε στους υποψήφιους δημάρχους.

 

Στην ερώτηση γιατί κάποιος έμπορος να ψηφίσει την Πένυ Γεωργούλη και τον συνδυασμό του Γιάννη Κελγιώργη τόνισε πως, «επειδή έχουμε όρεξη, έχουμε διάθεση να προσφέρουμε. Σαν συνδυασμός βασιζόμαστε πάνω στην στην συλλογικότητα και θέλουμε αποτελέσματα. Θεωρούμε πως για αυτή την προσπάθεια και για αυτή την όρεξη και την διάθεση που έχουμε, αξίζει όλα τα μέλη μας να συμβάλλουν σε αυτό για να μπορέσουμε να έχουμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».