Το μήνυμα της Τάνιας Ελευθεριάδου για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

 

Η φετινή επέτειος της 8ης Μαρτίου γίνεται στη σκιά του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Τα κέρδη, η διαφθορά, η απαξίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εν τέλει της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, μας οργίζουν.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η 8η Μαρτίου μας υπενθυμίζει το διαρκή αγώνα που δίνουμε οι γυναίκες για ίση αντιμετώπιση, ίση συμμετοχή ΠΑΝΤΟΥ, εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ενδυνάμωση του κράτους πρόνοιας και των δημόσιων πολιτικών, ίση αμοιβή στην εργασία, εξάλειψη του σεξισμού και των διακρίσεων με βάση το φύλο κτλ.

 

Τα τελευταία χρόνια, η Κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε τον αρμόδιο φορέα για την Ισότητα των Φύλων, θέσπισε την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η οποία παραβιάζει την Συνθήκης της Κωνσταντινούπολης, αλλά και την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, δημιούργησε την θέση υφυπουργού δημογραφικής πολιτικής και οικογενειακής πολιτικής αντί για της  Ισότητας των Φύλων, ισοπέδωσε οποιαδήποτε προηγούμενη νεωτεριστική νομοθετική παρέμβαση για την Ισότητα των Φύλων  είχε επικαιροποιήσει  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

 

Παράλληλα, γινόμαστε μάρτυρες της διαρκούς αύξησης της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας, της αύξησης των γυναικοκτονιών (17 το 2022, 2 από αυτές στην Καβάλα), των περιστατικών σεξιστικής βίας.

 

Πολλές γυναίκες υπό τον φόβο ότι δεν θα τις πάρουν σοβαρά οι αρχές, δυσκολεύονται να καταγγείλουν την κακοποίηση που μπορεί να έχουν δεχτεί καθώς ξέρουν ότι αν το κάνουν ίσως και να μην προστατευτούν.

Η κάθε μια μας ξεχωριστά και όλες μαζί, έχουμε χρέος  για την ίδια μας τη ζωή να μην σταματήσουμε να διεκδικούμε μέχρι να επιτύχουμε την Πλήρη Ισότητα των Φύλων.

 

Ζητάμε άμεσα την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη στην καθημερινότητα της ζωής των γυναικών.

 

Ζητάμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

 

(δελτίο Τύπου)