Σύσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου και του Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO) Nicola De Michelis, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, επίκεντρο της οποίας ήταν η παρουσίαση των έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

 

Όπως αναφέρει ο κ. Μέτιος:

 

Η παρουσίαση των έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 καθώς επίσης η έναρξη και οι κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027 ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε με τον Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO) Nicola De Michelis, στο γραφείο μου στην Κομοτηνή.

 

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Παύλος Δαμιανίδης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» Παναγιώτης Κουδουμάκης και στελέχη της DG REGIO και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, τονίσαμε τον αντίκτυπο των έργων και δράσεων που υλοποιούνται στην Περιφέρειά μας με πόρους του ΕΣΠΑ, τόσο στο επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης, όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι μεταφορές, όσο και στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη της υγείας και της εκπαίδευσης, η κοινωνική πρόνοια.

 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήσαμε τεχνική συνάντηση με φορείς της Περιφέρειας σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου έγινε διάλογος και διατυπώθηκαν προτάσεις αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

 

Ο κ. Nicola De Michelis πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιοχή μας. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκέψεις σε έργα που έχουν κατασκευαστεί και σε επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας.

(δελτίο Τύπου)