Στα δικαστήρια κατά της Περιφέρειας ΑΜΘ προτίθεται να προσφύγει ο Δήμος Παγγαίου. Κινδυνεύουν να χαθούν έργα ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του ενώ τα έργα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης η διοίκηση της Περιφέρειας δεν υπογράφει τις προβλεπόμενες συμβάσεις για να προχωρήσει η χρηματοδότηση. 

 

Τα έργα κινδυνεύουν με απένταξη την ώρα που έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή τους.  

 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

 

Αναιτιολόγητη και ανεπίτρεπτη αδράνεια, ολιγωρία και καθυστέρηση στην ΠΑΜΘ καταλογίζει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου αναφορικά με την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  στο Δήμο Νέστου και στο Δήμο Παγγαίου» συνολικού ύψους 12.342,221,75€ το οποίο αναφορικά με τον Δήμο Παγγαίου αφορά την ανάπλαση και αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων της ΔΚ Ελευθερούπολης, της ΤΚ Ν. Ηρακλείτσας και του παραλιακού μετώπου της Δ.Ε. Ορφανού.

 

Το έργο χρηματοδοτείται στο σύνολό του από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και η ένταξή του πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο του έτους 2022  με την υπ’ αριθμ. 4678/12-1-2022 απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών.  Δικαιούχος της Πράξης είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ και φορείς υλοποίησης ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμος Νέστου. 

 

Πλην όμως παρά την  έγκριση από τα αρμόδια όργανα αμφοτέρων των πλευρών της προγραμματικής σύμβασης και την υπογραφή της ήδη από 12-4-2022, η  ΠΑΜΘ,  σιωπηρά απέχει από κάθε ενέργεια επιβαλλόμενη και προβλεπόμενη  από την υπογραφείσα  σύμβαση που θα οδηγήσει  στην εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης με αποτέλεσμα τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και  θα δώσουν άλλη όψη στους Δήμους να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα!

 

Το  Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου στην συνεδρίαση της 20 Φεβρουαρίου 2023 ομόφωνα καταδίκασε την ανεπίτρεπτη αδιαφορία,  ολιγωρία και αδράνεια της ΠΑΜΘ στην υλοποίηση τόσο σημαντικών και πολυδάπανων έργων των οποίων μάλιστα έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση  και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Παγγαίου να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες (δικαστικές και εξώδικες) για την άμεση υλοποίησή τους στο πλαίσιο της υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης.

(δελτίο Τύπου Δήμου Παγγαίου)