Την πραγματοποίηση αγώνων με κάλυψη αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή ανακοινώνει ο Δήμος Παγγαίου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών αιφνίδιων θανάτων στους αθλητικούς χώρους, γεγονός που ανησυχεί τόσο την ΕΠΟ όσο και την κοινωνία στο σύνολο της.

 

Μόνος τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου είναι η πρόληψη. Κατόπιν οδηγίας της ΕΠΟ ο Δήμος Παγγαίου και ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης κινητοποιήθηκαν άμεσα.

 

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών, όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες που αφορούν τις ομάδες του Δήμου Παγγαίου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καβάλας, θα πραγματοποιηθούν με την κάλυψη Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου, καθώς και από τον εξοπλισμό των ναυαγοσωστών του Δήμου Παγγαίου και θα βρίσκονται στα γήπεδα, όπως έχει αποφασιστεί με ευθύνη των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και αυτών των ποδοσφαιρικών σωματείων.

 

Πολύ ευχάριστο το γεγονός πως με ευθύνη του Δήμου Παγγαίου έχουν εκπαιδευτεί πολίτες για τη χρήση των Απινιδωτών καθώς και τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων σωματείων.

(δελτίο Τύπου Δήμου Παγγαίου)