Η πρώτη επίσημη δράση για το 2023 για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας έγινε στο χιονισμένο Φαλακρό την Κυριακή (29/01).

 

Ανακοίνωση ΕΟΣ Καβάλας 1933:

 

“Το Φαλακρό ήταν ο στόχος της πρώτης επίσημης εξόρμησης του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 για το 2023 την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. 

 

Η ανάβαση ήταν ουσιαστικά και η πρώτη χειμερινή της φετινής σεζόν, μιας και τα χιόνια άργησαν να εμφανιστούν φέτος  στα βουνά της περιοχή μας. 

 

Η μεγάλη όμως έκπληξη ήταν ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων αφού, παρά την δυσκολία που παρουσίαζε η ανάβαση λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς και του χιονιού, 33 συνολικά ορειβάτες συμμετείχαν στην εξόρμηση του ορειβατικού συλλόγου της πόλης μας.

 

Η ομάδα ξεκίνησε την πορεία της από το χωριό Δενδράκια στα 800 μέτρα της βόρειας πλευράς του Φαλακρού και κινήθηκε σχεδόν από την αρχή πάνω σε χιονισμένο έδαφος, για να φτάσει μετά από 4 ώρες στην κορυφή «Πύργος» στα 1550 μέτρα. 

 

Από εκεί 13 άτομα αποφάσισαν  να επιστρέψουν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς ενώ οι υπόλοιποι 20 συνέχισαν την ανάβαση για την κορυφή «Τρία Κεφάλια». 

 

Τελικά χρειάστηκαν άλλες δύο ώρες για να φτάσουν τα 2163 μέτρα της κορυφής όπου ένα άνοιγμα του καιρού, τους επέτρεψε να θαυμάσουν την όμορφη θέα των χιονισμένων κορυφών του Φαλακρού αλλά της κοιλάδας του Νέστου ποταμού. Παρά τις 10 ώρες που διήρκησε η συνολική πορεία, όλοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την συμμετοχή τους και την κατάκτηση της κορυφής.”