Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 9:30 το βράδυ, ο Παγγαιορείτης καλλιτέχνης Σείριος Σαββαΐδης παρουσιάζει την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, μέσω της οποίας εξερευνεί τα μονοπάτια της folk μουσικής.

 

Και το όνομα αυτού «Πλανωδία»! Ο λόγος για το νέο άλμπουμ, του Σείριου Σαββαΐδη, ο οποίος επιστρέφει στο προσκήνιο με την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, μέσω της οποίας εξερευνεί τα μονοπάτια της ελληνόφωνης folk μουσικής!

 

Ο γεννημένος το 1982 ερμηνευτής, έπειτα από έξι δίσκους με το εναλλακτικό ροκ συγκρότημα «Μωβάστρο», έχει αφοσιωθεί στην προσωπική του πορεία, η οποία περιλαμβάνει τα «Magic Trampoline» (2008), «Το αξιακό σύστημα των άστρων» (2013) και «Το αξιακό σύστημα των άστρων – ζωντανή ηχογράφηση» (2014).

 

Ο τέταρτος προσωπικός και τρίτος στούντιο δίσκος του Σείριου Σαββαϊδη, περιέχει έξι τραγούδια βασισμένα στην ακουστική κιθάρα και τη φωνή. Ο Σαββαΐδης, υπογράφει την σύνθεση και τους στίχους, ενώ ηχογράφησε ο ίδιος ότι ακούγεται στη νέα του δουλειά, όπου μεταξύ άλλων, οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μελοποιήσεις του στο δημοτικό τραγούδι «Η μάγισσα» και το ποίημα του Διονυσίου Σολωμού «Η Ξανθούλα». Τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου είναι τα εξής: «Ανεμέλια», «Ηλιοτρόπαια», «Πραματευτής» και «Άγουρο κλίμα».

 

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα «Nemesis Recording Studio» και «Avaton Home Studio», με τον άλλοτε συνοδοιπόρο του Σείριου Σαββαΐδη, από τις εποχές των «Μωβάστρο» Στράτο Πατλαμάζογλου, να είναι υπεύθυνος τόσο για την μίξη και την παραγωγή, όσο και για την καλλιτεχνική επιμέλεια. Επίσης, το πρωτότυπο σχέδιο του εξωφύλλου ανήκει στην Σάσα Γκόγκου.»

 

(απόσπασμα από την παρουσίαση δίσκου, για την Εφημερίδα Χρονόμετρο από τον Άγγελο Καλόγρηα)

 

Ποιος είναι

 

Ο Σείριος Σαββαϊδης είναι μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής του έργου του. Γεννήθηκε στην Καβάλα στις 10 Μαρτίου του 1982. Διδάχτηκε πρακτικά μουσική από τα επτά του χρόνια μπουζούκι και κιθάρα. Το 2002 δημιούργησε με τον Στράτο Πατλαμάζογλου τους "μωβάστρο" με τους οποίους συνέθεσε και ηχογράφησε 6 δίσκους έως το 2013 οπότε η μπάντα έπαυσε να δραστηριοποιείται.

Παράλληλα κυκλοφόρησε 4 προσωπικούς δίσκους, (Magic Trampoline 2008, Το αξιακό σύστημα των άστρων 2013, Το αξιακό σύστημα των άστρων - ζωντανή ηχογράφηση 2014, Πλανωδία 2015)

 

Πληροφορίες:

www.seiriossavvaidis.gr

Μπορείτε να ακούσετε, αλλά και να κατεβάσετε ελεύθερα – δωρεάν τα τραγούδια μέσω διαδικτύου: http://seiriossavvaidis.bandcamp.com/