Από την Κυριακή (22/01) έχουν αρχίσει κινητοποιήσεις των αγροτών στο Δήμο Παγγαίου.

 

Τα τρακτέρ των αγροτών γέμισαν τις πλατείες του Πλατανότοπου, του Ποδοχωρίου, του Μυρτόφυτου και όχι μόνο.

 

Τα αιτήματα των αγροτών είναι τα εξής:

 

►Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

 

 

►Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

 

 

►Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.  

 

 

►Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.  

 

 

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει επίσης: 

 

Σαν Αγροτικός σύλλογος βρίσκουμε δίκαια τα αιτήματα και πιστεύουμε πως πρέπει να συμμετέχουμε και εμείς σαν Αγροτικός σύλλογος Παγγαίου σε αυτόν τον Πανελλήνιο ξεσηκωμό, πρώτα -  πρώτα για την επιβίωση των οικογενειών μας μετά για τη αξιοπρέπεια μας που επιλέξαμε να κάνουμε αυτό το επάγγελμα και έπειτα για όλους του φίλους συναδέλφους που είναι στην ίδια θέση με μας.

 

Γι’ αυτό καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν και να βγάλουν σε συνεννόηση τα τρακτέρ στις πλατείες έτσι ώστε να δείξουμε πως το Παγγαίο είναι εδώ ενωμένο αυτόνομο δυναμικό αλλά και με πάρα πολλά προβλήματα που μόνο ενωμένοι μεταξύ μας και με αυτό τον τρόπο θα λυθούν.