Από τις 21 Ιανουαρίου στο μουσείο Μοχάμετ Άλη θα παρουσιαστεί από το ερευνητικό κέντρο MOHA και την εφημερίδα Καθημερινή έκθεση γελοιογραφίας.

 

Η ανακοίνωση του κέντρου MOHA:

 

Το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ και η Εφημερίδα «Καθημερινή» παρουσιάζουν στο Μουσείο Μοχάμεντ Άλι την έκθεση «Γελοιογραφίες». 

 

Μια επιλεγμένη σειρά γελοιογραφιών των σκιτσογράφων Δημήτρη Χαντζόπουλου, Ανδρέα Πετρουλάκη και Ηλία Μακρή, αναρτώνται στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου και σχολιάζουν την επικαιρότητα. 

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023, στις 19:30, παρουσία των γελοιογράφων και δημοσιογράφων της «Καθημερινής».

 

Στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής», τα σκίτσα των τριών γελοιογράφων κερδίζουν πάντοτε το ενδιαφέρον και την προτίμηση των αναγνωστών. Εδώ και χρόνια, οι τρεις τους προσφέρουν γέλιο και σάτιρα μέσα σε μια ζοφερή και περίπλοκη καθημερινότητα. 

 

Οι συνθέσεις τους, πέρα από καυστικό χιούμορ και πολιτικό σχόλιο, έχουν πολυεπίπεδη ανάγνωση και εικαστικό ενδιαφέρον, είναι πίνακες εν σμικρώ.

 

Η έκθεση θα κοσμεί το μουσείο μέχρι τις 4 Μαρτίου 2023.

 

Πρόγραμμα επισκέψεων: καθημερινά, εκτός Τρίτης και Τετάρτης, 10:00 - 14:00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο [email protected] ή στο 2510 620515.

 

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κινούμενα σχέδια στο Emily Carr University of Art + Design, στο Βανκούβερ του Καναδά. Από το 2015 εργάζεται ως σκιτσογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή». 

 

Έχει εκδώσει τα βιβλία Αί αγαπώσαι, Αχ και να ’ξερες τι μου θύμισες, Εις Άγραν Ρεθύμνου και Στο Τούνελ, στις Εκδόσεις «Άγρα».

 

Ο Χανιώτης Ανδρέας Πετρουλάκης γεννήθηκε το 1958 και έχει σπουδάσει ιατρική. Είναι αυτοδίδακτος γελοιογράφος. Από το 2000 εργάζεται στην «Καθημερινή». Έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες («Πρώτη», «Έθνος», «Μεσημβρινή») και περιοδικά («Αντί», «Μετρό», «Κλικ», «Μεν», «Γαλέρα»), ενώ έχει συμμετάσχει και σε δεκάδες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ο Ηλίας Μακρής γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Βερολίνο και στο Braunschweig της Γερμανίας. 

 

Από το 1983 ασχολείται επαγγελματικά με την πολιτική γελοιογραφία. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Έθνος», «Το Βήμα», και από το 1988 είναι μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή». Έχουν εκδοθεί λευκώματα με γελοιογραφίες του.