Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε ο ΕΟΣ Καβάλας 1933 στο περιαστικό δάσος την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023. 

 

Σχετικό δελτίο Τύπου του Συλλόγου αναφέρει: 

 

Tο περιαστικό δάσος της Καβάλας γέμισε με φωνές, χαρά και κέφι, από το πλήθος του κόσμου που μαζεύτηκε για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933.

 

Στην τελετή της κοπής που έγινε όπως κάθε χρόνο στο χώρο της Καλύβας Παπαβασιλείου, στη θέση Φουντουκλή, παραβρέθηκαν πάνω από 150 μέλη και φίλοι του συλλόγου κάθε ηλικίας, πολλοί απ’ τους οποίους προσήλθαν με τα πόδια ακολουθώντας τα μονοπάτια της περιοχής.

 

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου έδειξε για μια ακόμα φορά την αποδοχή που είχε η συνένωση όλων των ορειβατικών συλλόγων της πόλης μας, όπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου Θόδωρος Παπαποστόλου.

 

Επίσης ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην πλούσια δράση που είχε ο ορειβατικός σύλλογος της Καβάλας όλο το 2022 σε ορειβασία, αναρρίχηση, ορεινό τρέξιμο και σπηλαιολογία ενώ βραβεύτηκε και ο 12χρόνος αθλητής Μάρκος Βακόνδιος για τις επιτυχίες του στο άθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα, βουνίσιο τσάι και ζεστό κρασί που προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.

(δελτίο Τύπου ΕΟΣ Καβάλας 1933)