«Ποδαρικό» για τη νέα χρονιά, ως η πρώτη διαδικτυακή καλεσμένη στο Γελ Νικήσιανης, έκανε η Ιστορικός, Μαρία Ευθυμίου, την Τρίτη 10 Ιανουρίου 2023.

 

Υπερηφάνεια νιώθει τόσο ο σύλλογος όσο και τα παιδιά για τη δράση αυτή, δηλώνει η διεύθυνση του σχολείου, καθώς η εμφάνιση της κ. Ευθυμίου σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι σπάνια.

 

Συγκεκριμένα, σχετικό δελτίο Τύπου για τη δράση αναφέρει τα εξής:

 

Γούρι για το  ΓΕΛ Νικήσιανης η πρώτη του διαδικτυακή καλεσμένη.

 

Με μεγάλη χαρά και τιμή φιλοξένησε διαδικτυακά την εγνωσμένου κύρους Ακαδημαϊκό, καθηγήτρια Ιστορίας στο ΕΚΠΑ κα Ευθυμίου Μαρία.

 

Η διαπρεπής Ιστορικός καθήλωσε κυριολεκτικά τόσο το σύλλογο διδασκόντων όσο και τους μαθητές με τη μοναδική αφηγηματική της χάρηκαι το πηγαίο χιούμορ της.

 

Θέμα της διάλεξης ήταν οι τομές της Παγκόσμιας Ιστορίας.

 

Φωτίστηκαν πτυχές της ανθρώπινης εξέλιξης από τη αρχή της εμφάνισης του ανθρώπινου είδους μέχρι τον 21ο αιώνα και συνδέθηκαν μεταξύ τους με έναν τρόπο μοναδικό.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές διαλέχθηκαν με την κα Ευθυμίου, η οποία αγόγγυστα απάντησε σε όλες τις απορίες που δημιουργήθηκαν.

 

Μεγάλη υπερηφάνεια νιώθει τόσο ο σύλλογος τόσο και τα παιδιά για τη δράση αυτή, καθώς η εμφάνιση της κας Ευθυμίου σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι σπάνια.

(δελτίο Τύπου ΓΕΛ Νικήσιανης)