γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Ο Δήμος και η νομοθεσία υποχρεώνει τον επενδυτή να αφήσει διόδους για την παραλία μέσα από το οικόπεδο στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον KavalaNews 102,8 ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης απατώντας στα σχέδια Χατιντάτζι για περίκλειστη παραλία στην περιοχή της επένδυσης.

 

Τόνισε ότι είναι λάθος του επενδυτή να ισχυρίζεται ότι η παραλία στην Αλάνα είναι ιδιωτική.

 

«Υπάρχουν σημεία στη νομοθεσία που υποχρεώνουν τον επενδυτή για τα κομμάτια που θα δώσει προς κοινή χρήση. Έχει την υποχρέωση να αφήσει κοινόχρηστους δρόμους και μέσα στο οικόπεδο.

 

Είναι αδιαπραγμάτευτο… για τη διοίκησή μας, δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία είναι λάθος του επενδυτή να το ισχυρίζεται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απαγορευτεί η πρόσβαση στην παραλία για τον κόσμο».

 

Αναφερόμενος στην επένδυση τόνισε πως:

 

«Είμαστε σε καλό δρόμο, ο επενδυτής δείχνει ότι το πλάνο εξελίσσεται και να έχει βρει τους ρυθμούς του.

 

Σε μια επαφή που είχα μαζί του μου είπε ότι θέλει να ξεκινήσει άμεσα και του απάντησα ότι ο Δήμος Παγγαίου θα είναι κοντά στην επένδυση», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

 

Ρωτήθηκε και για τις ενστάσεις που είχε διατυπώσει στην αρχή σχετικά με την επένδυση.

 

«Η ένσταση μου είχε να κάνει με το αν θα έπρεπε να γίνει ξενοδοχειακή μονάδα ή κατοικίες προς πώληση.

 

Δεν συμφωνούσα με την κατασκευή κατοικιών προς πώληση γιατί μακροπρόθεσμα η επένδυση αυτή δεν θα είχε αναπτυξιακό πλεονέκτημα για την περιοχή μας. Αντιθέτως μια ξενοδοχειακή μονάδα που θα λειτουργεί όλο το χρόνο θα έφερνε κόσμο στον Δήμο μας.

 

Μίλησα με τον επενδυτή και μου είπε ότι το σχέδιο προβλέπει και την κατασκευή ξενοδοχείου ενώ κάποιες από τις κατοικίες θα νοικιάζονται για διακοπές σε τουρίστες. Μετά την κουβέντα μας διαπίστωσα ότι ο επενδυτής σκοπεύει να κάνει ένα μεικτό σύμπλεγμα ανάπτυξης κι έτσι θέλω να το βλέπω. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το συνεδριακό κέντρο που περιλαμβάνεται στο σχέδιο, κάτι που η περιοχή μας το χρειάζεται».

 

Ο κ. Αναστασιάδης ρωτήθηκε και για τον πεζόδρομο που προβλέπει το σχέδιο του Δήμου για την ανάπτυξη της Αλάνας.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παγγαίου ο πεζόδρομος θα γίνει και μάλιστα ο Δήμος έχει ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το έργο. Όπως τόνισε ο πεζόδρομος θα συνεχιστεί από εκεί που έχει σταματήσει μπροστά από το κάμπινγκ Paradiso και θα συνεχιστεί μέχρι έξω από το Παληό.

 

«Είμαστε στο πλευρό του επενδυτή. Θα του διασφαλίσουμε ότι δικαιούται αλλά θα διασφαλίσουμε και για τον Δήμο μας αυτά που δικαιούται. Ξαναλέω δεν υφίσταται ιδιωτική παραλία και αυτό θα του το αναφέρω όταν τον ξαναδώ.

 

Όταν ξεκινήσει την κατασκευή της περίφραξης του οικοπέδου θα πρέπει να περάσει από τις υπηρεσίες του Δήμου και την πολεοδομία για τις απαραίτητες άδειες. Τότε θα διασφαλίσουμε τους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους που θα μείνουν για τους δρόμους προς στην παραλία μέσα στο οικόπεδο», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

 

Ο κ. Αναστασιάδης ρωτήθηκε και για την απόφασή του να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε εν δυνάμει υποψηφίους με την παράταξη του στις επερχόμενες εκλογές μέσω ηλεκτρονικής αίτησης.

 

«Προσπαθούμε να προσελκύσουμε κόσμο μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα. Είναι σημαντικό πλέον στην εποχή μας να δοθεί και αυτή η ευκαιρία γιατί δεν είναι πάντα εφικτή η προσωπική επαφή. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας και να συνομιλήσουμε μαζί τους. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να επικοινωνήσουν μαζί μας ακόμα και ηλεκτρονικά. Είναι ένας πιο εύκολος τρόπος για τους νέους. Ίσως να είμαστε και ο πρώτος Δήμος στο πανελλήνιο που απευθύνει κάλεσμα κατάθεσης υποψηφιοτήτων με αυτό τον τρόπο», απάντησε ο κ. Αναστασιάδης.