«Ήταν κάτι που όλοι ξέραμε και περιμέναμε» σχολίασε σε δηλώσεις του στον KavalaNews 102,8 ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Μπαταλογιάννη,  Ανέστης Τσαβδαρίδης τα όσα ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον Άλεξ Χατιντάτζι για την επένδυση στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας.

 

Όπως λέει, ήταν γνωστό ότι ο καναδοϊρανός επιχειρηματίας θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή διαμερίσματα που θα τα πουλήσει σε πλούσιους επισκέπτες.

 

Τονίζει ωστόσο ότι αυτό που θα πρέπει να διασφαλιστεί από εδώ και πέρα είναι η διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων.

 

«Θα πρέπει να δούμε αν υπάρχει χαρακτηρισμένος δρόμος κατά μήκος της παραλίας. Αν υπάρχει θα πρέπει να διατηρηθεί. Επίσης να μην κλείσει η παραλία για τον κόσμο και να παραμείνει προσβάσιμη.

 

Πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες υποδομές. Η περιοχή δεν έχει τις βασικές υποδομές όπως και πολλές περιοχές στο Δήμο Παγγαίου.

 

Επιπλέον θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν θα γίνει περίκλειστη όπως βλέπουμε σε τριτοκοσμικές χώρες. Μια περιοχή με φύλαξη και αποκομμένη από την τοπική κοινωνία.

 

Πρέπει να διαφυλάξουμε να παραμείνουν ανοιχτοί οι κοινόχρηστοι χώροι», είπε ο κ. Τσαβδαρίδης εκφράζοντας τους προβληματισμούς του για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η επένδυση.

 

Πονεμένη ιστορία τα λουτρά των Ελευθερών

 

Ο κ. Τσαβδαρίδης ρωτήθηκε και για τα λουτρά των Ελευθερών τα οποία χαρακτήρισε «πονεμένη ιστορία».

 

«Δεν μπορεί κάποιος να θέλει να επενδύσει με τα χρήματα του κράτους. Συνέχεια μας λένε πως είμαστε στο τέλος της διαδικασίας για την παραχώρηση και τίποτα δεν γίνεται. Δική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να παραχωρηθούν στον δήμο Παγγαίου να γίνουν ήπιες κατασκευές και να μπορεί ο κόσμος να τα απολαμβάνει.

 

«Πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη διοίκηση στο Δήμο Παγγαίου»

 

Ο κ. Τσαβδαρίδης μίλησε και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Όπως τόνισε δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει ωστόσο προανήγγειλε εξελίξεις.

 

«Είμαι υπέρ της ανατροπής αυτής της διοίκησης. Πρέπει να ενωθεί η αντιπολίτευση και να την ανατρέψει αυτή τη  διοίκηση που δεν έχει κάνει τίποτα 9 χρόνια τώρα πέρα από την εικονική πραγματικότητα που περνάει στα σόσιαλ μίντια. Είμαστε σε προετοιμασίες για κάτι νέο στον Δήμο Παγγαίου», είπε σχετικά.